Η Γερμανία ανοίγει τα σύνορα με την Ελλάδα

ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ 31 ΧΩΡΕΣ - ΕΚΤΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

Δημοσίευση: 04 Ιουν 2020 12:00

ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε χθες να καταργήσει την ταξιδιωτική προειδοποίηση για τα υπόλοιπα 26 κράτη μέλη της ΕΕ, τη Μεγάλη Βρετανία και τα κράτη της ζώνης του Schengen Ελβετία, Ισλανδία, Λιχτενστάιν και Νορβηγία.


Εφόσον το επιτρέψει η περαιτέρω πορεία της διάδοσης της πανδημίας του κοροναϊού, η προειδοποίηση θα μετατραπεί στις 15 Ιουνίου σε ταξιδιωτική οδηγία για κάθε μια από αυτές τις χώρες ξεχωριστά.
Με άλλα λόγια, η Γερμανία δεν θα συνιστά πλέον στους πολίτες της να μην παραθερίσουν σε αυτές τις 31 χώρες. Προσωρινές εξαιρέσεις αποτελούν η Ισπανία και η Νορβηγία, καθώς οι δύο χώρες απαγορεύουν την είσοδο σε αλλοδαπούς και πέραν τις 15 Ιουνίου.
ΣΤΕΝΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ
Οι ταξιδιωτικές οδηγίες που θα ισχύουν από τις 15 Ιουνίου θα επικαιροποιούνται συνεχώς με ακριβή στοιχεία για την κατάσταση που επικρατεί εντός μιας χώρας, κυρίως για θέματα που αφορούν τον κοροναϊό: μέτρα υγιεινής, μέτρα προστασίας σε ξενοδοχεία και πολλά άλλα.
Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, το πρωί στο Βερολίνο, οι οδηγίες ενδεχομένως να περιλαμβάνουν και προειδοποιήσεις, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση της Μεγάλης Βρετανίας. Όσο ισχύει η καραντίνα των 14 ημερών για όσους εισέρχονται στη χώρα, το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών συνιστά στους Γερμανούς να μην ταξιδεύουν εκεί. Ο κ. Μάας κατέστησε επίσης σαφές ότι η Γερμανία θα μετατρέψει την οδηγία σε προειδοποίηση σε περίπτωση που ο αριθμός νέων κρουσμάτων κορωνοϊού σε κάποια από τις χώρες ξεπεράσει τα 50 άτομα ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών.
ΕΚΤΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ
Η ταξιδιωτική προειδοποίηση που εξέδωσε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών στις 17 Μαρτίου εξακολουθεί όμως να ισχύει για όλες τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου, επομένως και για την Τουρκία, η οποία είναι από τους πιο δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς των Γερμανών. Σε περίπτωση που η Κομισιόν άρει τους περιορισμούς εισόδου από τρίτες χώρες αυτή την εβδομάδα, τότε ενδεχομένως η γερμανική κυβέρνηση να ασχοληθεί με το θέμα την άλλη Τετάρτη. Τέλος, ο κ. Μάας επεσήμανε ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί ξανά επιχείρηση του υπουργείου Εξωτερικών για την επιστροφή γερμανών τουριστών που δεν θα έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν στη Γερμανία.

ΚΑΙ ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ
Εξ άλλου και το Βέλγιο θα ανοίξει από τις 15 Ιουνίου τα σύνορά του με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις τέσσερις χώρες του χώρου Σένγκεν που δεν ανήκουν στην ΕΕ, ανακοίνωσε χθες η πρωθυπουργός, Σοφί Βιλμές. Η πρωθυπουργός συνέστησε, πάντως, σε όσους προτίθενται να ταξιδέψουν, να βεβαιωθούν προηγουμένως ότι αυτό είναι εφικτό, δεδομένου ότι «κάθε χώρα αποφασίζει μόνη της για το άνοιγμα των συνόρων της», υπό τους όρους που κρίνει εκείνη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass