ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Πάνω από 650 κρούσματα κορονοϊού σε εργοστάσιο κρεάτων

*ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΛΟΥΚΕΤΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΕ 1.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ *ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

Δημοσίευση: 19 Ιουν 2020 12:10

ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Εντολή να κλείσει έλαβε εργοστάσιο συσκευασίας κρέατος στη Γερμανία, αφού εργαζόμενοί του μολύνθηκαν από κορονoϊό.


Οι 1.000 εργαζόμενοι του εργοστασίου Toennies GmbH κοντά στη πόλη Guetersloh της Δυτικής Γερμανίας υποβλήθηκαν σε εξετάσεις για κορονοϊό.
Τα πρώιμα αποτελέσματα έδειξαν ότι 657 από αυτούς ήταν θετικοί, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Οι αρχές πήραν απόφαση να κλείσουν σχολεία και παιδικοί σταθμοί από την Παρασκευή έως την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών στις 26 Ιουνίου, ωστόσο δεν υπάρχουν σχέδια για ευρύτερο lockdown.

ΔΕ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ LOCKDOWN ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ο Sven-Georg Adenauer, διοικητής της επαρχίας Guetersloh, δήλωσε χθες ότι ο ιός μπορεί να εξαπλώθηκε όταν εργαζόμενοι από έθνη όπως τη Ρουμανία επέστρεψαν από τις επισκέψεις στις οικογένειές τους, καθώς χαλάρωσαν οι ευρωπαϊκοί συνοριακοί έλεγχοι τις τελευταίες εβδομάδες.
Και οι 6.800 εργαζόμενοι στη μονάδα της Toennies είχαν εξεταστεί πριν από τέσσερις εβδομάδες στο πλαίσιο προφύλαξης και μόνο οκτώ από αυτούς ήταν θετικοί στον κορονοϊό, είπε.
«Γνωρίζουμε τώρα πού βρίσκεται η εστία του ιού και γι ‘αυτό δεν θα εφαρμοστεί lockdown σε όλη την περιφέρεια, κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφή», δήλωσε ο Adenauer στο τηλεοπτικό κανάλι ZDF. «Πολλοί γονείς είναι ήδη θυμωμένοι που τα παιδιά τους δεν μπορούν να πάνε στο σχολείο», πρόσθεσε.

1.000 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ
Τα εργοστάσια κρέατος έχουν μετατραπεί σε εστίες εξάπλωσης για τον ιό σε παγκόσμιο επίπεδο, με κρούσματα σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Αυστραλία. Στην Ευρώπη έχουν επιβεβαιωθεί πάνω από 1.000 κρούσματα σε εργοστάσια σε χώρες όπως Γερμανία, Ιρλανδία και Βρετανία. Η τελευταία αναζωπύρωση κρουσμάτων στη μονάδα της Toennies είναι από τις μεγαλύτερες στη Γερμανία και αποτελεί σημαντικό πλήγμα στις προσπάθειες της χώρας να περιορίσει την πανδημία. «Δεν είναι κάτι που αφορά μόνο την εταιρεία, αλλά όλους τους ανθρώπους και την κοινότητα», δήλωσε την Τετάρτη ο Clemens Toennies, επικεφαλής της εταιρείας. «Υποστηρίζουμε πλήρως τις αρχές σε όλα τα μέτρα». Η αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Toennies δημιουργεί ανησυχίες για τις τοπικές και κρατικές αρχές που έχουν εκδώσει οδηγίες με βελτιωμένα μέτρα ασφαλείας στα εργοστάσια κρέατος αφού αποτέλεσαν εστίες εξάπλωσης του ιού.
Σημειώνεται ότι οι Γερμανοί συσκευαστές κρέατος ενισχύουν το τοπικό προσωπικό με εργαζόμενους από την Ανατολική Ευρώπη, οι οποίοι μετακινούνται μεταξύ εργοστασίων, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο μετάδοσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
VOLTERRA

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1