Μασκοφόρος για πρώτη φορά

Η ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΜΠΟΥΝΤΕΣΡΑΤ

Δημοσίευση: 04 Ιουλ 2020 12:42

ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Έντονη κριτική είχε δεχθεί για υποκρισία και αδιαφορία απέναντι στα μέτρα προστασίας η Γερμανίδα καγκελάριος καθώς ουδέποτε δεν είχε χρησιμοποιήσει μάσκα δημοσίως. Η Μέρκελ μπήκε στην Μπούντεσρατ, την Άνω Βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου,

φορώντας μια μαύρη μάσκα με το σήμα EU2020.de, που αναφέρεται στον ιστότοπο της εξάμηνης γερμανικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ξεκίνησε την 1η Ιουλίου.
Η γερμανική κυβέρνηση έχει καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε κάποιους δημόσιους χώρους.
Η καγκελάριος Μέρκελ ρωτήθηκε από δημοσιογράφο, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα γιατί δεν την έχουν δει ποτέ να φοράει μάσκα σε κάποια δημόσια εμφάνισή της.
Η Μέρκελ, η οποία είναι γνωστό ότι παρακολουθεί στενά τις δημοσκοπήσεις, απάντησε ότι δεν χρειάζεται να φοράει μάσκα όταν τηρεί τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, αλλά το κάνει όταν δεν μπορεί τους τηρήσει, όπως για παράδειγμα όταν βγαίνει ιδιωτικώς για ψώνια και δεν βρίσκεται στα φώτα της δημοσιότητας.
«Αλλά δεν θα σας πω πού πάω για ψώνια», πρόσθεσε χαμογελώντας. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η Μέρκελ έχει δεχθεί επαίνους για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τα ποσοστά δημοτικότητάς της έχουν εκτοξευτεί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1