ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Εντοπίστηκαν ίχνη ιού σε συσκευασία γαρίδων

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΛΕΓΧΩΝ ΡΟΥΤΙΝΑΣ ΣΕ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ

Δημοσίευση: 13 Αυγ 2020 12:20

ΠΕΚΙΝΟ
Σε πόλη στην επαρχία Ανχούι της ανατολικής Κίνας εντοπίστηκαν ίχνη του νέου κορονοϊού σε συσκευασία γαρίδων από τον Ισημερινό, όπως μετέδωσαν χθες κρατικά μέσα ενημέρωσης, στο νεότερο περιστατικό που αφορά τον εντοπισμό του ιού σε εισαγόμενα προϊόντα.


Ο κορονοϊός εντοπίστηκε στην εξωτερική συσκευασία κατεψυγμένων γαρίδων που αγοράστηκαν από εστιατόριο στην πόλη Γούχου όταν οι τοπικές αρχές διενήργησαν έλεγχο ρουτίνας, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση CCTV.
Η είδηση έγινε γνωστή αφού οι αρχές σε παραθαλάσσια πόλη στην ανατολική επαρχία Σαντόνγκ ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν τον ιό σε συσκευασία εισαγόμενων κατεψυγμένων θαλασσινών, αν και δεν διευκρίνισαν την προέλευση του συγκεκριμένου φορτίου.
Από τον Ιούλιο, αρκετές άλλες κινεζικές πόλεις έχουν επίσης ανακοινώσει περιστατικά, όπως οι πόλεις Σιαμέν και Νταλιάν, με αποτέλεσμα η Κίνα να προχωρήσει σε αναστολή των εισαγωγών από τρεις παραγωγούς γαρίδων του Ισημερινού.
Το CCTV μετέδωσε ότι το εστιατόριο στη Γούχου είχε αποθηκεύσει τα μολυσμένα προϊόντα σε καταψύκτη μετά την αγορά τους και ότι τα σχετικά προϊόντα στην πόλη σφραγίστηκαν.
Τα τεστ νουκλεϊκού οξέος για τον ιό σε εργαζόμενους, τρόφιμα και σε χώρους του εστιατορίου, καθώς και στο προσωπικό εταιρείας χονδρικής πώλησης γαρίδων και σε μέλη των οικογενειών τους έδειξαν αρνητικά αποτελέσματα, όπως και τα τεστ σε προσωπικό, τρόφιμα και τους χώρους άλλων εστιατορίων στην πόλη που αγόρασαν γαρίδες από τη συγκεκριμένη εταιρεία.
Ο νέος κορονοϊός θεωρείται ότι εμφανίστηκε σε αγορά που πουλούσε θαλασσινά και άγρια ζώα στην πόλη Ουχάν της κεντρικής Κίνας στα τέλη της περασμένης χρονιάς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass