ΒΕΛΓΙΟ - ΑΥΣΤΡΙΑ

Θετικοί δύο ΥΠΕΞ και άνθρωπος του Βατικανού

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2020 12:10

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
Θετική στον κορονοϊό βρέθηκε χθε η υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου, Σόφι Βίλμες. Όπως έγραψε η υπουργός Εξωτερικών στο Twittter: «Το αποτέλεσμα στο τεστ κορωνοϊού βγήκε θετικό. Η μόλυνση πιθανότατα συνέβη στον οικογενειακό μου κύκλο λαμβάνοντας υπόψη τις προφυλάξεις που έλαβα εκτός της οικίας μου».


Να σημειωθεί πως η Βίλμες προχθές είχε ανακοινώσει πως θα έμπαινε σε αυτο-απομόνωση με ύποπτα συμπτώματα κορονοϊού. Στις 12 Οκτωβρίου είχε παρευρεθεί στις συνομιλίες με άλλους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.
Την ίδια ώρα, ο κορονοϊός πλήττει βαρύτατα το Βέλγιο, όπου σημειώνονται πάνω από 6.000 κρούσματα καθημερινά, κατά μέσο όρο, με αποτέλεσμα να ληφθούν έκτακτα μέτρα, με κλείσιμο των καφέ και των εστιατορίων για έναν μήνα.

ΚΑΙ Ο ΥΠΕΞ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, διεγνώσθη θετικός στον νέο κορονοϊό και είναι πιθανόν να μολύνθηκε σε σύνοδο με τους ομολογούς του της ΕΕ τη Δευτέρα, δήλωσε χθες εκπρόσωπος του υπουργείου του. «Για προληπτικούς λόγους όλα τα μέλη της κυβέρνησης θα υποβληθούν σε τεστ. Υπάρχει υποψία ότι ο Σάλενμπεργκ μπορεί να μολύνθηκε στο συμβούλιο εξωτερικών υποθέσεων (της ΕΕ) στο Λουξεμβούργο τη Δευτέρα», πρόσθεσε η εκπρόσωπος του αυστριακού Υπουργείου Εξωτερικών, η οποία διευκρίνισε ότι ο Σάλενμπεργκ δεν παρουσιάζει συμπτώματα και διεγνώσθη θετικός στον νέο κορονοϊό σε τακτικό τεστ στο οποίο υπεβλήθη.
Ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών παρέστη επίσης σε υπουργικό συμβούλιο που έγινε την Τετάρτη, σημείωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου του, προσθέτοντας ότι όλοι οι παρευρισκόμενοι σε αυτό φορούσαν προστατευτικές μάσκες, αλλά θα υποβληθούν σε εξετάσεις για προληπτικούς λόγους.

ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ
Ένας άνδρας που ζει στην ίδια κατοικία στο Βατικανό με τον πάπα διαγνώστηκε θετικός στον κοροναϊό και απομονώθηκε, ανακοίνωσε χθες η Αγία Έδρα.
Ο άνδρας, ο οποίος δεν κατονομάζεται και είναι ασυμπτωματικός, εγκατάλειψε την κατοικία στη Σάντα Μάρτα και απομονώθηκε μαζί με άλλους με τους οποίους είχε άμεση επαφή, αναφέρει ανακοίνωση.
Και κάποιος άλλος ένοικος της ίδιας κατοικίας, η οποία διαθέτει περίπου 130 δωμάτια και σουίτες, είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό όταν η πανδημία έπληξε την Ιταλία τον Μάρτιο.
Ο πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος είχε υποβληθεί σε αφαίρεση τμήματος του ενός πνεύμονά του λόγω ασθένειας όταν ήταν νέος στη γενέτειρά του την Αργεντινή, υποβάλλεται τακτικά σε εξέταση για τον κορονοϊό.
Το Βατικανό, το μικρότερο ανεξάρτητο κράτος στον κόσμο, που περιβάλλεται από τη Ρώμη, έχει επηρεαστεί ελάχιστα από την πανδημία και συνολικά έχουν καταγραφεί εκεί περίπου 24 κρούσματα.
Τρεις κάτοικοι του Βατικανού, που είχαν διαγνωστεί θετικοί, έχουν ιαθεί, προσθέτει η χθεσινή ανακοίνωση. Την περασμένη εβδομάδα, τέσσερα μέλη της παπικής Ελβετικής Φρουράς, βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass