ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

Σόου Τατάρ - Οκτάι στην Αμμόχωστο

ENTONH ANTIΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Δημοσίευση: 25 Οκτ 2020 12:00

ΛΕΥΚΩΣΙΑ
Νέο σόου στην παραλία των Βαρωσίων έστησε η Τουρκία καθώς την περιοχή επισκέφθηκε χθες, μαζί με τον Ερσίν Τατάρ, ο Φουάτ Οκτάι.


Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης παρουσιάστηκε ως ο πρώτος φιλοξενούμενος του Ερσίν Τατάρ στην περιοχή και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα έργα. «Διατηρώντας την περίκλειστη πόλη, κλέβουμε από το μέλλον των παιδιών μας», δήλωσε ο Οκτάι. «Δεν είναι σωστό να παραδώσουμε ένα μέρος όπως το Βαρώσι, που θα καθορίσει το μέλλον και θα πετύχει την οικονομική και ανάπτυξη του ψευδοκράτους, σε αρουραίους», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας λέγοντας στον Ερσίν Τατάρ «θα προχωρήσουμε μέχρι τέλος στο θέμα των Βαρωσίων». Από την πλευρά του ο Τατάρ ευχαρίστησε τον Οκτάι για την παρουσία του.
«Με τη μητέρα πατρίδα Τουρκία έχουμε εργαστεί σκληρά στην κοινή υπόθεση του Κυπριακού. Η Τουρκία είναι πάντοτε δίπλα μας». Ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι «η πρωτοβουλία για το Βαρώσι» ήταν μια σωστή απόφαση και έχει σημασία για το μέλλον του ψευδοκράτους, από οικονομικής πλευράς. Αυτή η κίνηση δεν αντίκειται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ, γιατί θα αποδοθούν τα δικαιώματα στους ιδιοκτήτες και αυτό θα γίνει υπό τη «διοίκηση» του ψευδοκράτους, ανέφερε.

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑ
Την παράνομη επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Τουρκικής Κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι, καταδίκασε η Κυπριακή Δημοκρατία. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυβέρνηση καταδικάζουν και καταγγέλλουν, με τον πλέον έντονο και κατηγορηματικό τρόπο, τη νέα προκλητική ενέργεια της Τουρκίας, να αποστείλει τον Αντιπρόεδρο της Τουρκικής Κυβέρνησης στα κατεχόμενα, και ειδικότερα την είσοδό του στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.
Πρόκειται για ξεκάθαρα προκλητική και παράνομη ενέργεια που παραβιάζει τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ. H ενέργεια αυτή του Τούρκου Αντιπροέδρου θα καταγγελθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας και στον ΓΓ των ΗΕ.
Την ίδια ώρα, τέτοιες παράνομες και προκλητικές ενέργειες έρχονται και σε αντίθεση με τα όσα ζητά ο ΓΓ των ΗΕ για τη δημιουργία κατάλληλου κλίματος, ώστε να εκδηλώσει πρωτοβουλία προς επανέναρξη των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού από εκεί όπου έμειναν στο Κραν Μοντανά, και σύμφωνα με όσα συμφωνήθηκαν στο Βερολίνο, από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον τέως Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Μουσταφά Ακκιντζί ενώπιον του ΓΓ των ΗΕ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass