Οι Ρώσοι αρχίζουν εμβολιασμούς

* Μετά τις ομάδες υψηλού κινδύνου, από τις αρχές του έτους στον γενικό πληθυσμό

Δημοσίευση: 12 Νοε 2020 12:05

ΜΟΣΧΑ

Ο εμβολιασμός όλων των Ρώσων, ανεξάρτητα από το ποιο είναι το επάγγελμά τους, ενδέχεται να ξεκινήσει στο διάστημα

Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου του 2021, όταν ο όγκος της παραγωγής του εμβολίου θα έχει φθάσει στα επίπεδα των 5-6 εκατομμυρίων δόσεων μηνιαίως, δήλωσε χθες ο διευθυντής του Εθνικού ερευνητικού κέντρου επιδημιολογίας κα μικροβιολογίας Γκαμαλέι, Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ. «Σήμερα, όταν εμβολιάζουν γιατρούς και εκπαιδευτικούς, ο εμβολιασμός γίνεται με βάση το επάγγελμα... Αλλά όταν δεν θα σε ρωτούν, αν είσαι γιατρός, δάσκαλος, οδηγός, μηχανικός ή οτιδήποτε άλλο, δηλαδή όταν ο εμβολιασμός θα γίνεται με βάση τον τόπο κατοικίας, αυτό είναι κάτι που θα γίνει τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο, όταν κάθε μήνα θα παράγονται 5-6 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου» δήλωσε ο Γκίντσμπουργκ, μιλώντας στη συνεδρίαση της Εβραϊκής επιχειρηματικής λέσχης Solomon.help.
Νωρίτερα η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα είχε δηλώσει ότι η Ρωσία προγραμματίζει έως το τέλος του έτους να έχει παρασκευάσει 2 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Sputnik-V και από τον Απρίλιο 6 εκατομμύρια δόσεις μηνιαίως.
Ο Γκίντσμπουργκ δήλωσε επίσης ότι πλήρως οι κλινικές δοκιμές της τρίτης φάσης του εμβολίου Sputnik-V θα ολοκληρωθούν τον Μάιο ή τον Ιούνιο του 2021. Ο Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ, ανακοίνωσε επίσης ότι 40-50 χιλιάδες Ρώσοι που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, κυρίως γιατροί υγειονομικοί έχουν εμβολιασθεί μέχρι στιγμής με το εμβόλιο Sputnik-V. O Ρώσος επιστήμονας ανέφερε επίσης ότι η δεύτερη δόση του εμβολίου αυξάνει την αποτελεσματικότητά του, από το 60% στο 90% , δηλαδή κατά 30%, όπως και ότι οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου Sputnik-V στα παιδιά ενδέχεται να αρχίσουν την περίοδο Μαΐου- Ιούνιου του 2021.ΘΕΤΙΚΟΙ ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ
Το γεγονός ότι τρεις γιατροί στην περιοχή Αλτάι που είχαν εμβολιασθεί με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, ενδέχεται να σχετίζεται με το ότι ο οργανισμός τους δεν πρόφθασε να δημιουργήσει ανοσία μετά τον εμβολιασμό, δήλωσε ο σύμβουλος του Ρώσου υπουργού Υγείας Αλεξέι Κουζνετσόφ. «Το εμβόλιο Sputnik-V πραγματοποιείται σε δύο δόσεις: 21 μέρες μετά την πρώτη δόση γίνεται η ένεση με τη δεύτερη δόση.
Ο ασθενής θωρείται ότι έχει εμβολιασθεί και αντίστοιχα ότι είναι προστατευμένος από τη μολυσματική νόσο του κορονοϊού τρεις εβδομάδες αφότου λάβει τη δεύτερη δόση, καθώς όλο αυτό το διάστημα συντελείται η διαδικασία διαμόρφωσης ανοσίας. Περιστατικά θετικού αποτελέσματος μετά το τεστ κoρονοϊού σε άτομα που έχουν εμβολιασθεί, κατά κανόνα σχετίζονται με το ότι τη στιγμή της συνάντησης με τον παθογόνο Covid-19, δεν είχε διαμορφωθεί στον οργανισμό τους ανοσία, επειδή δεν είχε περάσει επαρκής χρόνος από τη στιγμή του εμβολιασμού», δήλωσε ο Κουζντσόφ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, «στην περιοχή Αλτάι οι γιατροί έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου στο διάστημα 25-30 Σεπτεμβρίου και αρρώστησαν 7 με 10 ημέρες μετά τον εμβολιασμό αυτόν».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass