ΙΣΠΑΝΙΑ

Σε καραντίνα και από χιονιά

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2021 12:02

ΜΑΔΡΙΤΗ

Το αεροδρόμιο Μπαράχας της Μαδρίτης στην Ισπανία λειτουργεί με δύο διαδρόμους

προσαπογείωσης μετά τον καθαρισμό του χιονιού που έπεσε στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Κάπως έτσι, το αεροδρόμιο της ισπανικής πρωτεύουσας επανέρχεται σταδιακά στα κανονικά επίπεδα λειτουργίας, σύμφωνα με όσα είπε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Μεταφορών της Ισπανίας, Χοσέ Λουίς Άμπαλος. Το αεροδρόμιο έκλεισε το Σάββατο και την  Κυριακή, αφού η χώρα επλήγη από τη χειρότερη χιονοθύελλα των τελευταίων δεκαετιών. Σχεδόν 36 ώρες μετά τις πρωτοφανείς εδώ και σχεδόν 50 χρόνια χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν στη χώρα, αυτό που ανησυχεί τώρα περισσότερο τις ισπανικές αρχές είναι ο πάγος, καθώς ένα εξαιρετικά ασυνήθιστο κύμα ψύχους πλήττει το κεντρικό τμήμα της χώρας. Οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφύγουν οποιαδήποτε μετακίνηση στους δρόμους. Στην περιοχή της Μαδρίτης, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, από τα νηπιαγωγεία έως τα πανεπιστήμια, θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα Τρίτη, όπως και τα δικαστήρια, τα οποία θα είναι κλειστά έως την Τετάρτη. Τα μουσεία, τα πολιτιστικά κέντρα και οι βιβλιοθήκες δεν θα ανοίξουν επίσης για δύο ημέρες.
Ησυχία επικρατούσε χθες το πρωί στην ισπανική πρωτεύουσα, όπου κυκλοφορούσαν πολύ λίγα οχήματα. Ολόκληρες συνοικίες εξακολουθούσαν να μην έχουν καθαριστεί από τα χιόνια, ενώ μόνον οι μεγάλοι οδικοί άξονες είχαν ανοιχτεί και τα πεζοδρόμια παρέμεναν στην πλειονότητά τους ακατάλληλα να χρησιμοποιηθούν από πεζούς. Η περιοχή της Μαδρίτης ανακοίνωσε ότι διένειμε 277 τόνους αλατιού στις διάφορες κοινότητες της ζώνης που επλήγη από τη χιονοθύελλα και ότι αναμένει να λάβει 3.500 από μια περιοχή της ανατολικής Ισπανίας για να χρησιμοποιηθούν για το άνοιγμα των δρόμων. Την ώρα που συνεχίζεται η διακοπή της κυκλοφορίας των δημόσιων λεωφορείων, το μετρό της ισπανικής πρωτεύουσας λειτούργησε χωρίς καμία διακοπή για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα.
Ο προαστιακός σιδηρόδρομος παράλληλα επανέλαβε τη λειτουργία του σε κάποιες γραμμές που είχαν διακοπεί, αλλά με μικρότερη συχνότητα.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass