ΗΠΑ

Ανησυχία για ένοπλες διαδηλώσεις

Το FBI στέλνει σήμα για κίνδυνο βίας

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2021 12:15

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ
Διαδηλωτές αναμένεται να συγκεντρωθούν μπροστά στα κοινοβούλια πολιτειών σε όλες τις ΗΠΑ για να υποστηρίξουν τους αβάσιμους ισχυρισμούς για εκλογική νοθεία που έκλεψε από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ μια δεύτερη θητεία, καθώς αξιωματούχοι των

υπηρεσιών επιβολής του νόμου ετοιμάζονται για ενδεχόμενη βία.
Περισσότερες από δώδεκα πολιτείες έχουν ενεργοποιήσει στρατεύματα της Εθνοφρουράς για να βοηθήσουν να προστατευθούν τα κτίρια των καπιτωλίων τους έπειτα από προειδοποίηση του FBI για ένοπλες διαδηλώσεις, με ακροδεξιούς εξτρεμιστές να έχουν ενθαρρυνθεί από τη φονική πολιορκία του Καπιτωλίου στην Ουάσινγκτον στις 6 Ιανουαρίου.
Διάσπαρτες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν προχθές, αλλά τα κοινοβούλια παρέμειναν στην πλειονότητά τους ήσυχα. Αξιωματούχοι ασφαλείας είδαν την προχθεσινή ημέρα ως το πρώτο κύριο σημείο ανάφλεξης καθώς το αντικυβερνητικό κίνημα «boongalo» έκανε εδώ και εβδομάδες σχέδια να πραγματοποιήσει συλλαλητήρια και στις 50 πολιτείες. Ενώ πολλές πολιτείες ανήγειραν φράχτες ή άλλα εμπόδια προκειμένου να προστατεύσουν τις πρωτεύουσές τους, το Τέξας και το Κεντάκι έλαβαν ένα ακόμη βήμα, κλείνοντας την περιοχή των καπιτωλίων τους στο κοινό.
Το κέντρο της πρωτεύουσας Ουάσινγκτον ήταν σχεδόν άδειο, με τους δρόμους κοντά στο Καπιτώλιο να έχουν κλείσει και τάγματα στρατιωτών της Εθνοφρουράς με στολές παραλλαγής να καταλαμβάνουν θέσεις στο κέντρο της πόλης.
Το Κονέκτικατ ενεργοποίησε την Εθνοφρουρά του στο πλαίσιο της προετοιμασίας για 2.000 κυρίως υποστηρικτές του Τραμπ στο σύμπλεγμα του καπιτωλίου του στο Χάλιφαξ σήμερα, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της πολιτείας.
Η κινητοποίηση των δυνάμεων ασφαλείας σε όλη τη χώρα ακολουθεί τη φονική επίθεση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον από ένα μίγμα εξτρεμιστών και υποστηρικτών του Τραμπ, ορισμένοι από τους οποίους κάλεσαν για τον θάνατο του αντιπροέδρου Μάικ Πενς ο οποίος προήδρευε της επικύρωσης της εκλογικής νίκης του Τζο Μπάιντεν. Το FBI και άλλες ομοσπονδιακές υπηρεσίες έχουν προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο μελλοντικής βίας, καθώς υπέρμαχοι της υπεροχής της λευκής φυλής και άλλοι εξτρεμιστές προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την απογοήτευση υποστηρικτών του Τραμπ που έχουν πειστεί ότι υπήρξε εκλογική νοθεία.
Μετά τη βία της 6ης Ιανουαρίου στην Ουάσινγκτον, κάποια μέλη πολιτοφυλακών δήλωσαν πως δεν θα συμμετάσχουν σε μια σχεδιαζόμενη εδώ και καιρό διαδήλωση υπέρ της οπλοφορίας στη Βιρτζίνια σήμερα, Δευτέρα, όπου οι αρχές ανησυχούν για τον κίνδυνο βίας καθώς πολλές ομάδες συνέκλιναν στην πολιτειακή πρωτεύουσα, Ρίτσμοντ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass