ΣΕΡΒΙΑ

Εμβολιάστηκε με το κινεζικό σκεύασμα ο Βούτσιτς

Δημοσίευση: 07 Απρ 2021 12:03

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Έπειτα από αλλεπάλληλες αναβολές εμβολιάστηκε τελικά χθες ο πρόεδρος της Σερβίας

Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Ο εμβολιασμός του πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Υγείας του χωριού Ρούντνα Γκλάβα, στην Ανατολική Σερβία, έπειτα από δική του επιλογή και με στόχο να ενθαρρύνει τον τοπικό πληθυσμό μιας και το ποσοστό εμβολιασμού στην περιοχή είναι πολύ χαμηλό. Ο Βούτσιτς επέλεξε να κάνει το κινέζικο εμβόλιο της Sinopharm το οποίο χορηγήθηκε στο μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί. Ο πρόεδρος της Σερβίας εξήγησε ότι ανέβαλλε μέχρι σήμερα τον εμβολιασμό του διότι περίμενε να ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο ο αριθμός των πολιτών που έλαβαν και την δεύτερη δόση.
Στην Σερβία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την περασμένη Κυριακή, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 2.567.692 εμβολιασμοί ενώ 1.090.763 πολίτες έλαβαν και τις δύο δόσεις. Εμβολιάστηκε το 26% του πληθυσμού ενώ στο 19% χορηγήθηκαν και οι δύο δόσεις. Επίσης στην Σερβία εμβολιάστηκαν δωρεάν και περίπου 30.000 ξένοι, κυρίως υπήκοοι γειτονικών χωρών. Η πρωθυπουργός ‘Ανα Μπρνάμπιτς εκτίμησε, σε συνέντευξή της στην δημόσια τηλεόραση (RTS), ότι το ποσοστό των εμβολιασθέντων μέχρι το τέλος του Απριλίου θα φτάσει το 40% ενώ μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα έχουν δημιουργηθεί συνθήκες γενικής ανοσίας και η χώρα θα επιστρέψει στην κανονικότητα. Κάθε εβδομάδα στην Σερβία εμβολιάζονται 300.000 πολίτες, ανέφερε η πρωθυπουργός της Σερβίας. Η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και παρά τους εντατικούς εμβολιασμούς, συνεχίζει να είναι δύσκολη.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass