ΙΤΑΛΙΑ

Στο Κολοσσαίο επιστρέφει και πάλι η Αρένα

Δημοσίευση: 04 Μαϊ 2021 12:50

ΡΩΜΗ


Ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού, Ντάριο Φραντσεσκίνι, παρουσίασε το σχέδιο για την κάλυψη των υπόγειων χώρων του Κολοσσαίου και την επαναδημιουργία της αρένας του. Το συνολικό κόστος αγγίζει τα 18,5 εκατομμύρια ευρώ και το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2023. Ο Φραντσεσκίνι τόνισε ότι πρόκειται για ένα έργο «βιώσιμο, με δυνατότητα επιστροφής στη σημερινή εικόνα του αμφιθεάτρου και το οποίο βασίζεται στην αρωγή της υψηλής τεχνολογίας».
Η νέα αρένα θα έχει έκταση τριών χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων και για τη δημιουργία της θα χρησιμοποιηθούν δοκάρια από ξύλο και άνθρακα. Χάρη σε ένα υπερσύγχρονο σύστημα ελέγχου, τα δοκάρια αυτά, από την οριζόντια θέση θα μπορούν να μετακινούνται σε κάθετη, ώστε να αερίζονται και να φωτίζονται τα υπόγεια του αμφιθεάτρου Φλάβιο.
Η νέα ξύλινη επιφάνεια θα ακουμπήσει κατευθείαν στα αρχαία τείχη του μνημείου, σύμβολου της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Με τον τρόπο αυτόν αν στο μέλλον αποφασιστεί η κατάργηση της αρένας, θα είναι δυνατόν να ξεστηθεί χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
Ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού τόνισε ότι με τη νέα παρέμβαση, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάζουν το Κολοσσαίο, στο σύνολό του, από το κεντρικότερο εσωτερικό σημείο. Η ιταλική κυβέρνηση, παράλληλα, σχεδιάζει τη διοργάνωση μεγάλων, διεθνών πολιτιστικών πρωτοβουλιών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass