ΕΡΝΤΟΓΑΝ

«Ελπίζουμε να λυτρωθεί από τη μυωπική στρατηγική της η ΕΕ»

Δηλώνει ότι θέλει «απευθείας διάλογο» με την Ελλάδα

Δημοσίευση: 14 Ιαν 2022 16:08

ΑΓΚΥΡΑ
Διπλωματική «ντρίμπλα» για «απευθείας εποικοδομητικό διάλογο» επιχείρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ώστε να αποπειραθεί να φανεί συναινετικός στη Δύση. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, σε συνάντησή του με όλους τους πρέσβεις των κρατών – μελών της ΕΕ στην Άγκυρα δήλωσε μεν ότι «ελπίζουμε το 2022 η ΕΕ να λυτρωθεί από τη μυωπική στρατηγική της, και να δράσει με μεγαλύτερο θάρρος στις σχέσεις με την Τουρκία».


Αφήνοντας υπαινιγμούς για Ελλάδα και Κύπρο ανέφερε ότι «κάποιες χώρες πρέπει τα προβλήματά τους με την Τουρκία να πάψουν να επιχειρούν να τα μεταφέρουν στους διαδρόμους της ΕΕ». «Με τον γείτονά μας την Ελλάδα, ενεργοποιήσαμε τους περισσότερους μηχανισμούς διαλόγου, κάναμε ιδιαίτερη προσπάθεια για τη μείωση της έντασης, συμφωνήσαμε να αναπτύξουμε τη σχέση μας, να εστιάσουμε την προσοχή μας στην τουριστική ατζέντα, στην οικονομική και εμπορική συνεργασία. Πιστεύω ειλικρινά, πως οι δύο γείτονες με απευθείας εποικοδομητικό διάλογο μπορούμε να κανονίσουμε  τις μεταξύ μας υποθέσεις» πρόσθεσε στη συνέχεια.
Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, ο πρόεδρος της Τουρκίας επέμεινε ότι «πρέπει να αναγνωριστεί η κυριαρχία των Τουρκοκύπριων» αλλά απέφυγε να μιλήσει για δυο κράτη στους διπλωμάτες της ΕΕ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass