ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ

Υποψίες για δωρεά από συγγενείς του Μπιν Λάντεν

Δημοσίευση: 01 Αυγ 2022 12:00

ΛΟΝΔΙΝΟ
Ο πρώτος στη διαδοχή του βρετανικού θρόνου φαίνεται να έγινε δέκτης μίας δωρεάς του ενός εκατομμυρίου λιρών για την φιλανθρωπική οργάνωσή του από συγγενείς του Οσάμα Μπιν Λάντεν.


Ο πρίγκιπας της Ουαλίας αποδέχτηκε το ποσό της δωρεάς αυτής, από τον Μπακρ μπιν Λάντεν, τον πατριάρχη της σαουδαραβικής οικογένειας, και τον αδερφό του Σαφίκ.
Ο Κάρολος, σύμφωνα με δημοσίευμα των «Sunday Times», φέρεται να πραγματοποίησε κατ’ιδίαν συνάντηση με τον 76χρονο Μπακρ στο «Clarence House» στο Λονδίνο στις 30 Οκτωβρίου του 2013 – δύο χρόνια αφότου ο Οσάμα μπιν Λάντεν έπεφτε νεκρός από τα πυρά των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, σε μυστική τοποθεσία κοντά στο Ισλαμαμπάντ.
Η εφημερίδα ανέφερε ότι η δωρεά έγινε δεκτή παρά τις αντιρρήσεις συμβούλων – ένας από τους οποίους είπε χαρακτηριστικά για τα χρήματα «δεν θα ήταν καλό για κανέναν».
Από την πλευρά του, ωστόσο το «Clarence House», αμφισβητεί το όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, και η επίσημη θέση επί του συμβάντος είναι ότι η απόφαση για την αποδοχή της δωρεάς έγινε αποκλειστικά από τους διαχειριστές του Φιλανθρωπικού Ταμείου του Πρίγκιπα της Ουαλίας. Το Φιλανθρωπικό ίδρυμα «The Prince of Wales’s Charitable Fund», το οποίο ιδρύθηκε το 1979, υποστηρίζει ότι η αποστολή του είναι «να μεταμορφώσει τις ζωές και να οικοδομήσει βιώσιμες κοινότητες με την παροχή επιχορηγήσεων σε ένα ευρύ φάσμα καλών σκοπών εντός των βασικών θεμάτων χρηματοδότησης: κληρονομιά και διατήρηση, εκπαίδευση, υγεία και ευημερία, κοινωνική ένταξη, περιβάλλον και ύπαιθρος».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass