ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Απέπλευσαν 2 ακόμα πλοία με ηλιόσπορο και καλαμπόκι

Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι έχει καταλάβει νέα εδάφη στο Ντονέτσκ

Δημοσίευση: 14 Αυγ 2022 12:42

ΚΙΕΒΟ
Δύο ακόμα πλοία απέπλευσαν το Σάββατο από ουκρανικά λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.
Με αυτά τα δύο πλοία αυξήθηκε ο συνολικός αριθμός των πλοίων που έχουν αποπλεύσει από τη χώρα σε 16. Συγκεκριμένα, το πλοίο Fulmar S με σημαία από τα νησιά Μπαρμπάντος απέπλευσε από το λιμάνι Τσορνομόρσκ μεταφέροντας 12.000 τόνους καλαμποκιού στην επαρχία της Αλεξανδρέττας που βρίσκεται στα νότια της Τουρκίας. Το δεύτερο πλοίο, Thoe, με σημαία από τα Νησιά Μάρσαλ απέπλευσε από το ίδιο λιμάνι με προορισμό τη Ραιδεστό της Τουρκίας, μεταφέροντας 3.000 τόνους ηλιόσπορων. Η ίδια ανακοίνωση πρόσθεσε ότι ένα άλλο πλοίο θα αποπλεύσει από την Τουρκία για την Ουκρανία άμεσα, προκειμένου να μεταφέρει ποσότητες σιτηρών. Το Υπουργείο Μεταφορών της Ουκρανίας ανακοίνωσε το Σάββατο ότι 16 πλοία που μετέφεραν 450.000 τόνους αγροτικών προϊόντων έχουν αποπλεύσει από ουκρανικά λιμάνια από τις αρχές Αυγούστου, υπό το πλαίσιο της συμφωνίας που εγγυάται την ασφαλή ναυσιπλοΐα τους.
Τη συμφωνία αυτή, υπέγραψαν η Ουκρανία, η Ρωσία, η Τουρκία και ο ΟΗΕ τον Ιούλιο, ενώ επιτρέπει την επανέναρξη των εξαγωγών σιτηρών από ουκρανικά λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα, μετά από την αναστολή τους για πέντε μήνες εξαιτίας του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Η Ουκρανία ελπίζει να αυξήσει τις εξαγωγές της μέσω θαλάσσης ξεπερνώντας τα 3 εκατομμύρια τόνους σιτηρών, αλλά και άλλων αγροτικών προϊόντων μηνιαίως, στο άμεσο μέλλον.
ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΧΩΡΙΟΥ
Εν τω μεταξύ η Ρωσία ισχυρίζεται ότι έχει καταλάβει πλήρως το χωριό Πίσκι στην περιοχή του Ντονέτσκ, στην Ουκρανία.
Συγκεκριμένα, οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν τον πλήρη έλεγχο του Πίσκι, ενός χωριού στα προάστια της περιοχής του Ντονέτσκ, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο μία ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας στη Μόσχα.
Το Reuters δεν στάθηκε δυνατό να επιβεβαιώσει άμεσα την αναφορά. Ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, αλλά και δυνάμεις που υποστηρίζονται από τη Ρωσία ανέφεραν ότι έχουν τον πλήρη έλεγχο του Πίσκι, πριν από μία και πλέον εβδομάδα.
Το ίδιο Υπουργείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν ένα σύστημα εκτόξευσης ρουκετών HIMARS από αυτά που έχουν προμηθεύσει οι ΗΠΑ στην Ουκρανία, κοντά στο Κραματόρσκ, αλλά και έναν χώρο αποθήκευσης πυρομαχικών για το ίδιο οπλικό σύστημα, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Interfax.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass