Η Γερμανία νομιμοποιεί την κάνναβη

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ

Δημοσίευση: 27 Οκτ 2022 12:20

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ενέκρινε χθες τα βασικά σημεία της νομοθεσίας για τη νομιμοποίηση της κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς στη Γερμανία, με στόχο «την καλύτερη προστασία για τα παιδιά και τους νέους». «Δεν θα υπάρξει αύξηση της κατανάλωσης», διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ παρουσιάζοντας την απόφαση του χθεσινού συμβουλίου.


Σύμφωνα με την απόφαση, η κάνναβη με τη δραστική ουσία τετραϋδροκανναβινόλη (THC) δεν θα χαρακτηρίζεται στο εξής νομικά ναρκωτικό, ενώ σύννομη θα θεωρείται η αγορά και κατοχή έως 20 ή 30 γραμμαρίων «κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς» από ενηλίκους, όπως και η ιδιωτική καλλιέργεια έως τριών φυτών κάνναβης, στα οποία δεν θα έχουν πρόσβαση ανήλικοι. Η πώληση σε άτομα άνω των 18 ετών θα γίνεται μόνο από «εξειδικευμένα καταστήματα» και ενδεχομένως και από φαρμακεία.
Η διαφήμιση προϊόντων κάνναβης θα απαγορεύεται και δεν θα υπάρχει δυνατότητα αποστολής στο σπίτι. Το εμπόριο χωρίς ειδική άδεια θα παραμείνει αξιόποινη πράξη, εξήγησε ο κ. Λάουτερμπαχ και διευκρίνισε ότι ο «φόρος κάνναβης» θα βασίζεται στην περιεκτικότητα σε THC, με στόχο «μια τιμή που θα πλησιάζει αυτή της μαύρης αγοράς». Τα δεδομένα θα αξιολογούνται ανά τέσσερα χρόνια και θα επιβάλλονται οι αναγκαίες ρυθμίσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass