ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ:

Φαρμάκι στάζουν οι Ρώσοι

*ΓΙΑ ΜΑΚΡΟΝ ΚΑΙ ΣΟΛΤΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ ΤΟΥΣ

Δημοσίευση: 11 Ιουν 2024 8:05

ΜΟΣΧΑ
Το βλέμμα του στραμμένο στις ευρωεκλογές φαίνεται πως είχε το Κρεμλίνο το βράδυ της Κυριακής.

Η κατάρρευση των κυβερνώντων κομμάτων σε Γαλλία και Γερμανία, η «βόμβα» του Εμανουέλ Μακρόν να προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές στις 30 Ιουνίου και η βαριά ήτταν  του καγκελάριου Όλαφ Σολτς δεν πέρασαν απαρατήρητα από τους Ρώσους πολιτικούς, ενώ ειδική μνεία έγινε και στην άνοδο των δεξιών κομμάτων στη γηραιά ήπειρο.
«Παρά το γεγονός ότι, μέχρι στιγμής, τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα διατηρούν την ηγετική τους θέση, με την πάροδο του χρόνου τα δεξιά κόμματα θα χτυπήσουν τα τακούνια τους» (σ.σ. αποκτούν την πιθανότητα να κερδίσουν), σχολίασε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, ενώ έκανε γνωστό ότι η Ρωσία θα παρακολουθήσει προσεκτικά τις γαλλικές εκλογές, «ιδίως λαμβάνοντας υπόψη, ας πούμε, την εξαιρετικά μη φιλική και ακόμη και εχθρική στάση της γαλλικής ηγεσίας απέναντι στη χώρα μας».
Ο επικεφαλής της Κρατικής Δούμας της Ρωσίας, Βιάτσεσλαβ Βολοντίν, έγραψε στο Telegram ότι «ο Μακρόν και ο Σολτς προσκολλώνται στην εξουσία με την τελευταία τους εναπομείνασα δύναμη».
«Το σωστό θα ήταν να παραιτηθούν και να σταματήσουν να κοροϊδεύουν τους πολίτες τους», πρόσθεσε ο Βολοντίν, ο οποίος προεδρεύει της κάτω Βουλής του ρωσικού Κοινοβουλίου από το 2016.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα αποτελέσματα των εκλογών τόσο στη Γαλλία όσο και στη Γερμανία δεν ήταν έκπληξη, δεδομένου ότι «η οικονομία είναι στάσιμη, υπάρχει μια μεταναστευτική κρίση και οι χώρες εμπλέκονται σε πόλεμο στην Ουκρανία ενάντια στα δικά τους εθνικά συμφέροντα».
Με τη σειρά του, ο φιλο-κυβερνητικός αναλυτής Σεργκέι Μάρκοφ συνέδεσε το γαλλικό αποτέλεσμα με την πλήρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, την οποία η Μόσχα κατηγορεί τη Δύση.
«Ελπίζω ο Μακρόν να καταλάβει ότι οι Γάλλοι τον απορρίπτουν επειδή υποδαυλίζει τον πόλεμο κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία», δήλωσε ειρωνικά ο Μάρκοφ, πρώην σύμβουλος του Κρεμλίνου.
Και πρόσθεσε: «Αλλά ίσως επιλέξει την κλιμάκωση και να ξεκινήσει έναν πόλεμο του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass