Στο στόχαστρο των Αρχών ο Μπολσονάρου

Για υπεξαίρεση κοσμημάτων $1,2 εκατ.

Δημοσίευση: 10 Ιουλ 2024 7:25

ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ

Η αστυνομία της Βραζιλίας ισχυρίζεται ότι το φερόμενο κύκλωμα εγκληματιών που συνδέεται με τον Ζαΐχ Μπολσονάρου πούλησε πολυτελή δώρα αξίας 1,2 εκατ. δολαρίων.

Έκθεση για το σκάνδαλο «Jewellerygate» υποστηρίζει ότι ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας εμπλέκεται σε υπεξαίρεση δώρων μεγάλης αξίας που έλαβε από ξένους ηγέτες.
Οι ερευνητές της ομοσπονδιακής αστυνομίας ισχυρίστηκαν ότι μια εγκληματική ομάδα, στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, προσπάθησε να αποσπάσει και να πουλήσει παράνομα πολυτελή δώρα από ξένους ηγέτες αξίας τουλάχιστον 1,2 εκατ. δολαρίων. Οι νέοι ισχυρισμοί διατυπώθηκαν τη Δευτέρα, τρεις ημέρες αφότου η αστυνομία κατηγόρησε επίσημα τον ακροδεξιό πολιτικό για υπεξαίρεση, ξέπλυμα χρήματος και εγκληματική οργάνωση και πρότεινε να του ασκηθούν ποινικές διώξεις. Εάν ο Μπολσονάρου κατηγορηθεί και καταδικαστεί, τα φερόμενα αυτά εγκλήματα θα μπορούσαν, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο Guardian, να τον οδηγήσουν στη φυλακή για συνολικά 25 χρόνια. Τα βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης ονόμασαν το σκάνδαλο «O Caso das Joias», που μεταφράζεται περίπου ως «Jewellery-gate».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass