Προβολή του ντοκιμαντέρ «Ε.Σ.Υ. να με θυμάσαι»

Δημοσίευση: 23 Φεβ 2016 13:47

Ολοκληρώνεται την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου ο κύκλος προβολών ντοκιμαντέρ και συζητήσεων που διοργανώνουν το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας και η Αντιδημαρχία Παιδείας και Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων, στα πλαίσια των κοινών τους δράσεων. Αυτήν την εβδομάδα, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Κωστή Κεκελιάδη «Ε.Σ.Υ. να με θυμάσαι», το οποίο περιγράφει την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας τα τελευταία χρόνια.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στις 8μμ στο ¨Χατζηγιάννειο¨ Πνευματικό Κέντρο και η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το δημιουργό. Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ: Η ίδρυση του ΕΣΥ το 1983 παραμένει η λαοφιλέστερη μεταρρύθμιση της Μεταπολίτευσης, παρά τις λυσσαλέες επιθέσεις που δέχτηκε σχεδόν από την αρχή.

Από το 2010 το πάλαι ποτέ κράτος πρόνοιας διαλύεται με ραγδαίους ρυθμούς δίνοντας χώρο για πλιάτσικο πάνω στα συντρίμμια του. Το ντοκιμαντέρ "ΕΣΥ να με θυμάσαι" καταγράφει τις συνέπειες της λειτουργικής κατάρρευσης του δημόσιου συστήματος υγείας. Τις διαδοχικές μεταρρυθμίσεις, τις ατέλειωτες ώρες αναμονής στις εφημερίες, τη φυγή των νέων γιατρών, τη στέρηση του δικαιώματος της φροντίδας και της περίθαλψης για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και την καταδίκη σε θάνατο για τους ασθενείς που δεν έχουν να πληρώσουν.

Το "ΕΣΥ να με θυμάσαι" είναι μια αναφορά σε αυτό που κάποτε θέλησε να είναι, σ' αυτό που υπήρξε και σ΄ αυτό που θα μπορούσε να γίνει το ΕΣΥ. (Πρόσωπα επικοινωνίας: Λαϊνάς Σωτήρης, Γαβριηλίδου Δήμητρα και τηλέφωνο επικοινωνίας: 2410 233332)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass