21 συλλήψεις για ναρκωτικά στη Λάρισα

Δημοσίευση: 11 Μαρ 2016 20:42 | Τελευταία ενημέρωση: 12 Μαρ 2016 0:20

Εξαρθρώθηκαν, μετά από συστηματικές και πολύμηνες έρευνες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, τρεις πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις, που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε Λάρισα και Βόλο.

Αναλυτικότερα όπως σημειώνεται από την ΕΛ.ΑΣ. «στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε χθες και σήμερα (10/11-03-2016) σε περιοχές της Λάρισας και του Βόλου, σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου και την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λάρισας, συνελήφθησαν συνολικά είκοσι ένα (21) μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για:

  • δύο ημεδαπούς, ηλικίας 41 και 46 (ηγετικά στελέχη 1ης οργάνωσης),
  • τρεις ημεδαπούς, ηλικίας 57, 32 και 51 ετών, δύο από τους οποίους είναι κρατούμενοι στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας (ηγετικά στελέχη 2ης οργάνωσης),
  • 36χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, κρατούμενο στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού (ηγετικό στέλεχος 3ης οργάνωσης),
  • δεκατέσσερις ημεδαπούς και συγκεκριμένα δώδεκα άνδρες και δύο γυναίκες, ηλικίας από 26 έως 52 ετών, καθώς και έναν 34χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, (περιφερειακά στελέχη των τριών οργανώσεων).

Σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος συνολικά (116) ατόμων για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών, της παράβασης του Τελωνειακού Κώδικα, της παράνομης οπλοκατοχής και της παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών.

Στο πλαίσιο της μεθοδικής αστυνομικής έρευνας, κατά την οποία αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν όλα τα στοιχεία που προέκυψαν, εξακριβώθηκε η εσωτερική δομή και διακριβώθηκε η διαρκής και συστηματική δράση των τριών οργανώσεων, οι οποίες συνεργάζονταν μεταξύ τους και δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον από το Σεπτέμβριο του 2015.

Επιπλέον, εξακριβώθηκε η ιεραρχική σχέση των μελών, ο κεντρικός και καθοδηγητικός ρόλος των ηγετικών στελεχών, ο περιφερειακός ρόλος των υπολοίπων μελών καθώς επίσης, ο τρόπος και η μεθοδολογία δράσης (modus operandi) τους και η μεταξύ τους επικοινωνία και συνεργασία.

Τα ηγετικά στελέχη των οργανώσεων προμηθευόταν τις ναρκωτικές ουσίες, τις οποίες στη συνέχεια παρέδιδαν στα υπόλοιπα μέλη, με σκοπό την μεταφορά, αποθήκευση και περαιτέρω διακίνηση και εμπορία αυτών, ενώ το αρχηγικό στέλεχος της τρίτης οργάνωσης αποτελούσε το συνδετικό κρίκο μεταξύ των τριών οργανώσεων και τις προμήθευε με ποσότητες ηρωίνης.

Όπως διαπιστώθηκε από την πρόοδο των αστυνομικών ερευνών, τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων είχαν εφοδιαστεί με τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν αντιστοιχούσαν στα πραγματικά τους ονόματα, τις οποίες άλλαζαν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνεννοήσεις χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένη ορολογία. Επιπλέον, λάμβαναν επιπρόσθετα μέτρα προς αποφυγή του εντοπισμού και της σύλληψής τους.

Στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν παρουσία Δικαστικού Λειτουργού και με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, σε οικίες και οχήματα, αλλά και στην κατοχή των μελών της οργάνωσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  •   48,7 γραμμάρια ηρωίνης και  12  γραμμάρια κάνναβης,
  •  101  ναρκωτικά δισκία και  371  γραμμάρια μεθαδόνης,
  •  2  πιστόλια, ένα πιστόλι αερίου και μία κυνηγετική καραμπίνα,
  •  4  μαχαίρια-στιλέτα,
  •  9  αφορολόγητα πακέτα τσιγάρων και  280  γραμμάρια αφορολόγητου καπνού,
  •  10  ηλεκτρονικές ζυγαριές,
  •  2  ηλεκτρικοί αναδευτήρες με υπολείμματα ηρωίνης,
  •  2  τρίφτες κάνναβης,
  • πλήθος υλικών συσκευασίας ναρκωτικών,
  • το χρηματικό ποσό των  6.025  ευρώ,
  •  41  κινητά τηλέφωνα και
  •  7  οχήματα, από τα οποία τρία I.X. επιβατικά αυτοκίνητα, ένα Ι.Χ. φορτηγό, ένα αγροτικό μηχάνημα, μια μοτοσικλέτα και ένα μοτοποδήλατο.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των ερευνών για την ταυτοποίηση της δράσης των εγκληματικών οργανώσεων είχαν συλληφθεί σε διαφορετικές περιπτώσεις πέντε μέλη αυτών και κατασχέθηκαν συνολικά  792,5  γραμμάρια ηρωίνης,  382  γραμμάρια μεθαδόνης, το χρηματικό ποσό των  30.125  ευρώ και  96  λίρες Αγγλίας, με πιο πρόσφατη τη σύλληψη των τεσσάρων ατόμων την (07-03-2016) στη Λάρισα, όπου κατασχέθηκαν  418  γραμμάρια ηρωίνης, επιμελώς κρυμμένα σε φανάρι Ι.Χ. επιβατικού αυτοκινήτου" καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ.. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass