Μάξιμος: Ιστορικό βάθος - Γόνιμο μέλλον στις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2016 15:07 | Τελευταία ενημέρωση: 27 Μαϊ 2016 23:27

Ο Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ως μέλος της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας παραβρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης με θέμα «Άθως: Το Άγιον Όρος», που πραγματοποιείται στη Βουλή. Η έκθεση διοργανώνεται από τη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας, με την ευκαιρία του αφιερωματικού έτους Ελλάδας-Ρωσίας και της χιλιόχρονης παρουσίας Ρώσων μοναχών στο Άγιον Όρος. 

Μετά τα εγκαίνια ο κ. Χαρακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η πνευματική λάμψη του Αγίου Όρους διαρκεί ασκίαστη για πάνω από χίλια χρόνια, και έως σήμερα παραμένει ο άσβεστος φάρος της πίστης για όλους τους Ορθοδόξους, όπου γης. Αυτό είναι και το μήνυμα που ήθελε να εκπέμψει η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας, διοργανώνοντας αυτήν την περίφημη έκθεση, που ξεκίνησε το ταξίδι της στην Μόσχα και συνεχίζει στην Αθήνα και σε άλλους προορισμούς. Η δύναμη της Ορθοδοξίας βρίσκεται στον ανεκτίμητο πνευματικό της πλούτο, που δια μέσω των αιώνων φωτίζει πολιτισμούς και λαούς και τους ένωσε με δεσμούς ειλικρινούς αλληλοεκτίμησης και συνεργασίας. Κι αυτή η δύναμη είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ απαραίτητη σε έναν ταραγμένο κόσμο, όπου κυριαρχεί η αβεβαιότητα για το αύριο.
Η χαρά μας ως Έλληνες βουλευτές, που φιλοξενούμε στο χώρο του ελληνικού κοινοβουλίου, την έκθεση για το Άγιο Όρος είναι ιδιαίτερη. Πολύ περισσότερο, που συμπίπτει με το αφιερωματικό έτος Ελλάδας-Ρωσίας και τα χίλια χρόνια ρωσικού μοναχισμού στο Άθως. Οι στενές σχέσεις Ελλάδος-Ρωσίας έχουν μεγάλο ιστορικό βάθος, σημαντικό παρόν και ασφαλώς ακόμη πιο γόνιμο μέλλον, αρκεί βεβαίως να υπάρξει η βούληση να αξιοποιηθούν, προς αμοιβαίο όφελος. Πιστεύω ότι η επίσκεψη του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαδίμηρου Πούτιν στην Αθήνα θα συμβάλει καθοριστικά προς αυτήν την κατεύθυνση».

*Στη φωτογραφία (άνω)ο κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον Πρόεδρο της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας κ. Sergey Popov και Ορθόδοξους βουλευτές από τη Ρωσία, την Αρμενία, τη Βουλγαρία και την Αλβανία.

 

MAXIMOS1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Από την ξενάφηση στην έκθεση

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΤΑΜΕΙΟ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1