ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΟΥ ΟΙΚΗΜΑΤΟΣ

Νέος επενδυτής για τον δημοτικό ξενώνα Λιβαδίου

* Ν. Ευαγγέλου: "Στόχος μας η αξιοποίηση των δημοτικών ξενώνων σε Κρανιά, Καρυά και Βερδικούσια..."

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2016 12:00

Με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης, την προηγούμενη Παρασκευή, με ιδιώτη εργολάβο για τη συντήρηση του ξενώνα στο Λιβάδι η δημοτική αρχή στην Ελασσόνα θέτει σε εφαρμογή τον σχεδιασμό της για την αξιοποίηση των δημοτικών ξενώνων στα όρια του ορεινού δήμου.

Είχε προηγηθεί η συμφωνία με τον επιχειρηματία Λάζαρο Χατζή για την παραχώρηση χρήσης του ξενώνα στο Λιβάδι για 12 συνολικά χρόνια έναντι χαμηλού μισθώματος προκειμένου να τον καταστήσει λειτουργικό και να τον εντάξει στο δίκτυο των παραδοσιακών ξενώνων που διαθέτει για την κάλυψη των αναγκών σε διανυκτερεύσεις.

Συγκεκριμένα, την προηγούμενη Παρασκευή υπογράφτηκε στον πρώτο όροφο του δημαρχείου Ελασσόνας η σύμβαση για τη συντήρηση του δημοτικού ξενώνα Λιβαδίου ύψους 11 χιλιάδων ευρώ. Στο πλαίσιο της εργολαβίας προβλέπεται κατά βάση η συντήρηση της μόνωσης στη στέγη με επίστρωση με ασφαλτόπανο, τοποθέτηση των πλακών από εξηλασμένη πολυστερίνη, τοποθέτηση γεωυφάσματος και υδρορροών, τοποθέτηση τσιμεντοπλακών στο δώμα που θα γίνει η μόνωση καθώς και τσιμεντόστρωση τμήματος του αύλειου χώρου.

Σημειώνεται ότι δαπάνη βαρύνει τις πιστώσεις ΣΑΤΑ ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις της σύμβασης το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου.

"Κάναμε ένα πραγματικό αγώνα δρόμου για τον ξενώνα στο Λιβάδι καθώς δεν υπήρχε κανένα απολύτως ενδιαφέρον για ένα οίκημα εγκαταλελειμμένο την τελευταία τριετία με όλα όσα προβλήματα απορρέουν εξαιτίας αυτής της εγκατάλειψης για το ίδιο το οίκημα..." δηλώνει ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου για να συμπληρώσει ότι στόχος της δημοτικής του αρχής στο πλαίσιο του προγράμματός της είναι η αξιοποίηση όλων των δημοτικών ξενώνων στη Βερδικούσια, την Καρυά και την Κρανιά προκειμένου να φιλοξενούνται επισκέπτες και να στηρίζεται η τοπική οικονομία.

Για επένδυση "υψηλού ρίσκου" έκανε λόγο ο επιχειρηματίας Λάζαρος Χατζής καθώς ο ίδιος προχωρά στη συνολική ανακαίνιση του ξενώνα, που βρισκόταν, όπως είπε, λεηλατημένος και σε άθλια κατάσταση με αποτέλεσμα να μην εκδηλωθεί ενδιαφέρον στις δύο πρώτες δημοπρασίες και να απαιτηθεί σειρά διαβουλεύσεων από τη δημοτική αρχή προκειμένου να υπάρχει θετικό αποτέλεσμα στην τρίτη και τελευταία δημοπρασία.

 Η συνολική ανακαίνιση του ξενώνα αναμένεται σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του επιχειρηματία να υπερβεί τις 200 χιλιάδες ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους ελπίζοντας, όπως ο ίδιος δήλωσε στην "Ε", σε αλλαγή των οικονομικών συνθηκών, που θα επιτρέψουν την αύξηση της ζήτησης για διανυκτερεύσεις στην ορεινή περιοχή του νομού.

Σημειώνεται ότι ο δημοτικός ξενώνας ή αλλιώς το ξενοδοχείο «Κιόσκι», όπως είναι η ονομασία του, είναι χτισμένο δίπλα σε ένα πευκόφυτο άλσος και μόλις ελάχιστα λεπτά από το κέντρο του Λιβαδίου. Διαθέτει 24 άνετα και περιποιημένα δωμάτια, με υπέροχη θέα στον Όλυμπο και συγκεκριμένα στην κορυφή του Ολύμπου, τον "Μύτικα", που θα είναι και η νέα ονομασία του ξενοδοχείου μετά την ανακαίνισή του.

ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass