ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΕΡΟΣ

Μεγάλη φωτιά καίει ελιές στους Γόννους

* Κάηκαν χιλιάδες ελαιόδεντρα. * Αμέσως εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ ζητά ο Κων. Κολλάτος

Δημοσίευση: 17 Ιουλ 2016 9:04 | Τελευταία ενημέρωση: 17 Ιουλ 2016 14:03

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά σε αγροτική περιοχή με ελαιώνες μεταξύ Γόννων και Ροδιάς Τυρνάβου και συγκεκριμένα νότια του οικισμού Ελιά. Μέχρι στιγμής έχουν καεί χιλιάδες στρέμματα κυρίως με ελαιόδενδρα.

Του Κώστα Τσόλα / Φωτ.: Β. Ντάμπλης

Άμεση υπήρξε, από χθες Σάββατο, η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας με 13 οχήματα και 27 άνδρες με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας της Π.Υ. κ. Σεραφείμ Αθανασίου, οι οποίοι ρίχτηκαν αμέσως στη μάχη της κατάσβεσης. Παράλληλα στην κινητοποίηση για την αντιμετώπιση της μεγάλης φωτιάς συνέδραμαν και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου «Καναντέρ» τα οποία ήταν σε επιφυλακή στη βάση τους στη Νέα Αγχίαλο.

Μετά το μεσημέρι η φωτιά και λόγω του ανέμου μεταφέρθηκε προς τις αγροτοκτηνοτροφικές περιοχές «Κόρδεσι» και την ορεινή περιοχή «Γκουνταμάνι» κατακαίγοντας στο πέρασμά της τα πάντα. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης στην περιοχή έσπευσαν 7 ακόμη οχήματα με 26 άνδρες, καθώς και πέντε πεζοπόρα τμήματα με 38 άνδρες, ενώ εναέριες ρίψεις έκαναν δύο ακόμη αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Στην περιοχή από τις 9 χθες το πρωί με την εκδήλωση της φωτιάς βρέθηκε ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος ο οποίος ευχαριστεί και δημόσια για την άμεση επέμβαση την Πυροσβεστική Υπηρεσία με επίγεια και εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Ο κ. Κολλάτος σημειώνει ότι οι καταστροφές είναι μεγάλες σε ελαιόδεντρα και δυστυχώς η καταστροφή αυτή συνεχιζόταν παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανδρών της Π.Υ.Λ. για ώρες χθες αργά.

Ο κ. Κολλάτος άμεσα έθεσε με δήλωσή του στην «Ε» χθες το απόγευμα, το ζήτημα της αποζημίωσης από τον ΕΛΓΑ για το κάψιμο των ελαιόδενδρων. Πρόκειται για καταστροφή που δεν αφορά μόνο τον καρπό, αλλά και το φυτικό κεφάλαιο, δηλαδή το ίδιο το δέντρο της ελιάς. Ήδη ο κ. Κολλάτος από αύριο Δευτέρα θα κινήσει όλες τις διαδικασίες ώστε άμεσα να καταγραφούν οι ζημιές από την καταστροφική φωτιά και να γίνουν οι εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ.

Στον χώρο της φωτιάς βρέθηκε έγκαιρα και ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας της Δ.Ε. Λάρισας κ. Δημήτρης Παπαδημόπουλος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass