ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Βραδιά ερευνητή στη Λάρισα

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2016 9:16

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Ορίζοντας 2020» που αποτελεί το χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ε.Ε. που διατίθεται για την έρευνα και την καινοτομία για την περίοδο 2014-2020,

εγκρίθηκε η συμμετοχή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο έργο: «Researchers' Night: 2016-2017», Activity: H2020-MSCA-NIGHT-2016. Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ως βασικός εταίρος της σύμπραξης (Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης- ΕΚΕΤΑ, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης και Πανεπιστήμιο Πατρών) θα αναλάβει τη διοργάνωση εκδήλωσης η οποία για το έτος 2016 θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα, και το 2017 στην Καρδίτσα, και έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει και να προσεγγίσει τον απλό άνθρωπο και τον μελλοντικό επιστήμονα στο έργο του ερευνητή, ώστε να αναδειχθεί αυτό καθώς και ο ρόλος του στη ζωή, την επιστήμη και την ανάπτυξη και την άμεση επίδραση των ερευνητικών επιτευγμάτων στην τοπική κοινωνία.

Οι μαθητές, οι φοιτητές και οι σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τα οφέλη σε μία ερευνητική σταδιοδρομία. Θα συμμετέχουν επιστήμονες, ερευνητές, φοιτητές, μαθητές με την υποστήριξη φορέων τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, όπως ΕΚΕΤΑ, Δήμος αλλά και άλλοι. Η ημερομηνία θα είναι κοινή για όλες τις πόλεις της Ευρώπης που θα φιλοξενήσουν την εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί την 30ή Σεπτεμβρίου. Τις ημέρες που προηγούνται της εκδήλωσης δηλαδή από τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016 θα υπάρχουν παράλληλες εκδηλώσεις με σκοπό την ενημέρωση και πληροφόρηση του κοινού για την μεγάλη βραδιά της 30ής Σεπτεμβρίου.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν:

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου: προβολή της ταινίας «Η ζωή του Παστέρ» στο Γαλλικό Ινστιτούτο στις 21.00.

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου: Ομιλία του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαου με θέμα «Ανακουφιστική φροντίδα: Μαζί στο τέλος της ζωής που όμως… δεν τελειώνει» στο αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής στο Μεζούρλο στις 20.00.

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου: Ομιλία του καθηγητή και παλαιογράφου Τσελίκα Αγαμέμνονα με θέμα: «Η Λάρισα και η περιοχή της, κέντρο ιατρικής παιδείας και πράξης στον κόσμο τον 18ο αιώνα» στο Γαλλικό Ινστιτούτο στις 19.30.

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου: παράσταση του Νίκου Ορφανού «ο Μάκης» στο Θέατρο του Μύλου στις 21.00. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό σε όλες τις εκδηλώσεις.

Καθόλη την εβδομάδα θα υπάρξουν επισκέψεις σε σχολεία από ερευνητές, τηλεοπτικές εκπομπές –συζητήσεις για θέματα σχετικά, ραδιοφωνικές εκπομπές και ραδιοτηλεοπτικά σποτ, "γύρος με ένα ταξί": ένα ταξί ντυμένο με το λογότυπο της βραδιάς θα είναι στη διάθεση του κοινού που θα το χρησιμοποιεί κανονικά έχοντας όμως ως συνεπιβάτη έναν ερευνητή με τον οποίο θα συνομιλήσει για τους ερευνητές και το έργο τους. Το πρωί της 30ής Σεπτεμβρίου στον «Μύλο του Παππά» τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτική εκδρομή για να γνωρίσουν από κοντά τον κόσμο της έρευνας με πειράματα και δράσεις μαζί με τους καθηγητές, ερευνητές που θα τους περιμένουν στο χώρο.

Το ίδιο βράδυ της εκδήλωσης θα υπάρχουν οι ακόλουθες δράσεις: Θα προβληθούν video με τις καινοτομίες των συναδέλφων, περίπτερα όπου θα εκτίθενται προϊόντα που προήλθαν από επιστημονική έρευνα και έγιναν αντικείμενο εμπορικής εκμετάλλευσης, περίπτερα με ερευνητικό υλικό ή με πειράματα ή με ερευνητικά αποτελέσματα από την περιοχή της Θεσσαλίας.

Επίσης θα δοθεί συνέντευξη Τύπου για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Βραδιά του Ερευνητή 2016» στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στις 10.30.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1