ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΕ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟ Μ.Ο.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ

Στη φυλακή ο «τιμωρός» των παράνομα παρκαρισμένων Ι.Χ.

* 62χρονος συνταξιούχος είχε ανατινάξει σχεδόν 30 αυτοκίνητα

Δημοσίευση: 19 Νοε 2016 9:45

Ένοχο έκρινε χθες αργά το μεσημέρι το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας, έναν 62χρονο συνταξιούχο τραπεζικό από τον Βόλο για τις ανατινάξεις περίπου 30 αυτοκινήτων.

Η δράση του διήρκησε περίπου ενάμιση χρόνο έως και τη στιγμή που συνελήφθη, χωρίς ωστόσο να παραδεχθεί τις πράξεις του στο δικαστήριο, εκτός από μια απόπειρα.

Ο συνταξιούχος, που οδηγήθηκε στη φυλακή μετά την απόφαση, σύμφωνα με όσα κατηγορούνταν χρησιμοποιούσε αυτοσχέδιους μηχανισμούς που κατασκεύαζε ο ίδιος, με γκαζάκι, χαρτί κουζίνας και οινόπνευμα και τα τοποθετούσε κυρίως κάτω από ΙΧ και μικρά φορτηγά τα οποία ήταν παράνομα σταθμευμένα και σε κάποιες περιπτώσεις ήταν τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο που εμπόδιζαν τη διέλευση πεζών από πεζοδρόμια αλλά ακόμα και σε εισόδους πολυκατοικιών.

Ο 62χρονος κρίθηκε ένοχος για την πράξη της «έκρηξης τετελεσμένης και σε απόπειρα από την οποία μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα κατ' εξακολούθηση, που διαπράχθηκε στον Βόλο, κατά το χρονικό διάστημα από τον μήνα Δεκέμβριο του έτους 2007 έως το μήνα Απρίλιο του έτους 2009, με το ελαφρυντικό του άρθρου 84§2α του Π.Κ., που του είχε χορηγηθεί και πρωτοδίκως. Το ελαφρυντικό αφορά στο γεγονός πως έζησε έως τον χρόνο που έγινε η πράξη μια έντιμη ζωή. Όμως δεν του χορηγήθηκε το ελαφρυντικό που ζήτησε για καλή συμπεριφορά μετά την πράξη.

Καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης έξι ετών ενώ για την ποινή μειοψήφησαν ένας τακτικός και δύο ένορκοι που υποστήριζαν τα 5 χρόνια κάθειρξης. Να σημειωθεί πως ο 62χρονος είχε κρατηθεί για περίπου δύο χρόνια (από το 2009 ως και το 2011) και αυτός ο χρόνος θα αφαιρεθεί από την ποινή του. Παράλληλα το δικαστήριο αποφάνθηκε να του αποστερηθούν τα πολιτικά δικαιώματα για πέντε χρόνια.

Κ.ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass