ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Περικοπές σε επιδόματα, οδοιπορικά και επικουρικές συντάξεις

Δημοσίευση: 21 Νοε 2016 11:10

Την απογοήτευσή τους για την πλήρη εγκατάλειψη που βιώνουν από την Πολιτεία εξέφρασαν για μία ακόμη φορά οι νεφροπαθείς του νομού, κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης του Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε χθες στο ξενοδοχείο «Μετροπόλ» στη Λάρισα.

Ενημερώνοντας τα μέλη του Συλλόγου, ο πρόεδρος των Νεφροπαθών πατήρ Γεώργιος Ντάρδας αναφέρθηκε στα εξής:

Διατροφικό επίδομα και οδοιπορικά νεφροπαθών: Τις τελευταίες μέρες φημολογείται ότι θα υπάρξουν περικοπές στο διατροφικό επίδομα και στα οδοιπορικά των νεφροπαθών λόγω της προγραμματισμένης περικοπής στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας για το έτος 2017 ποσού 800.000.000 ευρώ.

Ανασφάλιστοι νεφροπαθείς: Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι ανασφάλιστοι νεφροπαθείς του Ν. Λάρισας, οι οποίοι μετακινούνται από απομακρυσμένες περιοχές του νομού και δεν λαμβάνουν τα οδοιπορικά που τους αναλογούν με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται με τρομερά έξοδα.

Παλαιότητα μηχανημάτων στα νοσοκομεία: Η κατάσταση πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο όσον αφορά στον διαθέσιμο εξοπλισμό, ειδικά στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Γνησιότητα των φίλτρων αιμοκάθαρσης. Σημαντικά προβλήματα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας λόγω παλαιότητας μηχανημάτων. Η μεγάλη σημασία του σωστού φίλτρου στην αιμοκάθαρση.

Ακόμη ο π. Γεώργιος Ντάρδας ενημέρωσε τους συμπάσχοντες για τις εξελίξεις στις επικουρικές συντάξεις όλων των ταμείων, τονίζοντας πως «οι συζητήσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές δείχνουν περικοπές και σε αυτούς, καθώς πέρα από τις επικουρικές συντάξεις μπαίνουν στο στόχαστρο των δανειστών το διατροφικό επίδομα που λαμβάνουν για την πάθησή τους αλλά και το επίδομα μετακινήσεων.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του συλλόγου κατήγγειλε την κυβέρνηση «για την υιοθέτηση πολιτικών λιτότητας, οι οποίες καταργούν το νόημα των λέξεων «πρόνοια» και «κράτος δικαίου». Η μείωση των δαπανών στην υγεία και την κοινωνική προστασία αναδεικνύουν ένα επικίνδυνο κενό τόσο σε θεσμικό πλαίσιο όσο και σε οικονομικό επίπεδο με αποτέλεσμα ακόμη μεγαλύτερο μέρος των όποιων εισοδημάτων των νεφροπαθών να οδηγείται υποχρεωτικά στην κάλυψη των αναγκαίων ιατροφαρμακευτικών δαπανών για τη συντήρησή τους στη ζωή» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
METAIXMIO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1