ΔΙΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Εθνική Ημέρα Μνήμη του Ολοκαυτώματος

Δημοσίευση: 09 Ιαν 2017 9:00

Με διήμερες εκδηλώσεις, στις 25 και 26 Ιανουαρίου, η Ισραηλιτική Κοινότητα Λάρισας θα τιμήσει την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.

Οι εκδηλώσεις, που συνδιοργανώνονται με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, στις 10 το πρωί στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, χαιρετισμό θα απευθύνουν η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Ελένη Αναστασοπούλου, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Ιωάννης Καψάλης και, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Σωτήρης Βούλγαρης.

Θα ακολουθήσει αφιέρωμα στο Ολοκαύτωμα για τους μαθητές των σχολείων της πόλης. Στην εκδήλωση συμμετέχουν το 8ο Δημοτικό Εβραϊκό Σχολείο, 2ο Γυμνάσιο Λάρισας, το 15ο Γυμνάσιο Λάρισας, το 1ο ΓΕΛ Ελασσόνας, το 3ο ΓΕΛ Λάρισας, το 8ο ΓΕΛ Λάρισας. Την εκδήλωση θα συντονίσει η, Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Ευαγγελία Κρεμεζή.

Στις 11:30 π.μ. θα γίνει κατάθεση στεφάνων από Σχολεία της Λάρισας στην αναθηματική στήλη της Άννας Φρανκ (Πλατεία Άννας Φρανκ στην οδό Ερυθρού Σταυρού, Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας).           

ΣΥΝΑΓΩΓΗ

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου στο Μνημείο Ολοκαυτώματος Ελλήνων Εβραίων Λάρισας (Πλατεία Εβραίων Μαρτύρων Κατοχής) όπου στις 18:30 θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από επιζήσασα των Στρατοπέδων Συγκέντρωσης αλλά και εκπροσώπους τοπικών αρχών.

Στη συνέχεια, στην Ιερά Συναγωγή Λάρισας (Κενταύρων 29) στις 19:00 θα γίνει άναμμα κεριών στη μνήμη των 6.000.000 Εβραίων Θυμάτων του Ολοκαυτώματος ενώ θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί που θα απευθύνουν: Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο Πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Δαυίδ Σαλτιέλ, ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας Μώρις Μαγρίζος.

Η κεντρική ομιλία θα γίνει από τον δημοσιογράφο Ανδρέα Γιουρμετάκη, ενώ η μοναδική εν ζωή όμηρος στρατοπέδων συγκέντρωσης Νάκη Μπέγα θα μοιρασθεί τις μνήμες της («Σαν συνέντευξη»).

Φιλική συμμετοχή από τη μεσόφωνο Μαριάντζελα Χατζησταματίου στα τραγούδια: Avinu Malkeinu, Adio Querida. Eli Eli. Στο τσέλο ο Νίκος Νικολαΐδης. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Δέσποινα Θεοδώρου.  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass