ΣΤΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ

Πανηγυρίζει ο Άγιος Χαράλαμπος

Δημοσίευση: 08 Φεβ 2017 11:20

Μεθαύριο Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, γιορτή του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού, πανηγυρίζει ο φερώνυμος ιερός ναός της Λάρισας στη συνοικία του Ιπποκράτη.

Αύριο Πέμπτη παραμονή της εορτής, στις 6:30 το απόγευμα θα ψαλεί ο πανηγυρικός εσπερινός μετ` αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, χοροστατούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Ιγνατίου.

Την Παρασκευή το πρωί, ανήμερα της εορτής από τις 7 π.μ. θα ψαλεί ο όρθρος και θα τελεσθεί αρχιερατική θεία λειτουργία ιερουργούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Ιγνατίου, ο οποίος κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας θα τελέσει χειροτονία πρεσβυτέρου. Το απόγευμα της Παρασκευής, στις 5 μ.μ., θα ψαλεί ο μεθεόρτιος εσπερινός, η παράκληση του Aγίου και στις 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου. Το βράδυ της ίδιας ημέρας από τις 9 μ.μ. και μετά θα πραγματοποιηθεί ιερή αγρυπνία επί τη εορτή του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Βλασίου.

ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟ

Πανηγυρίζει ο ιερός ναός του Αγίου Χαραλάμπους στον Πλατυκάμπο. Αναλυτικά το πρόγραμμα των θρησκευτικών εκδηλώσεων έχει ως εξής: αύριο Πέμπτη, παραμονή της εορτής και ώρα 6 το απόγευμα, θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, από εκπρόσωπο του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη.

Ανήμερα της εορτής, Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, στις 7.30 το πρωί, θα τελεστεί ο όρθρος και η πανηγυρική θεία λειτουργία. Με το πέρας της θείας λειτουργίας θα ακολουθήσει η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους, ενώ το θείο λόγο θα κηρύξει ο ιεροκήρυκας της μητρόπολης π. Κύριλλος Ιατρός.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 5 μ.μ., θα τελεστεί ο μεθέορτος εσπερινός και η παράκληση του Αγίου.

ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ

Πανηγυρίζει την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου ο ιερός ναός του Αγίου Χαραλάμπους στη Νίκαια. Αύριο Πέμπτη στις 5 το απόγευμα θα τελεστεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος από τον εκπρόσωπο της μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου.

Την Παρασκευή από τις 7:30 π.μ. – 10:30 π.μ. θα ψαλεί πανηγυρικός όρθρος και στη συνέχεια θα τελεστεί θεία λειτουργία και η τελετή του υψώματος του Αγίου. Το απόγευμα στις 5 μ.μ. θα τελεστεί εσπερινός και παράκληση του Αγίου Χαραλάμπους.

Σε όλες τις ακολουθίες οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να ασπαστούν τεμάχιο του ιερού λειψάνου του Αγίου.

ΣΤΟ ΔΑΣΟΧΩΡΙ

Πανηγυρικός εσπερινός και παρακλητικός κανόνας του Αγίου Χαραλάμπους με’ αρτοκλασίας και λιτάνευση της ιερής εικόνας του Αγίου θα τελεστεί αύριο Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα στο Δαασοχώρι Λάρισας.

Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στις 7:30 το πρωί θα τελεστεί θεία λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας ενώ το απόγευμα στις 6 μ.μ. θα ψαλεί ο μεθεόρτιος εσπερινός.  

ΣΤΟ ΣΠΑΡΜΟ

Πανηγυρίζει το παρεκκλήσι του Αγίου Χαραλάμπους της ιεράς μονής Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου, στις 10 Φεβρουαρίου. Αύριο Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου θα τελεστεί στις 5 το απόγευμα πανηγυρικός εσπερινός ενώ την Παρασκευή ανήμερα της γιορτής θα ψαλεί όρθρος στις 7:30 το πρωί και στη συνέχεια θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass