Δύο μπλόκα, διαφορετικά αιτήματα - Διαμαρτυρία αγροτών σήμερα στον ΕΛΓΑ Λάρισας

Δημοσίευση: 09 Φεβ 2017 8:31 | Τελευταία ενημέρωση: 09 Φεβ 2017 8:40
Δύο μπλόκα, διαφορετικά αιτήματα - Διαμαρτυρία αγροτών σήμερα στον ΕΛΓΑ Λάρισας Φωτογραφία: Βασίλης Ντάμπλης

Πολλή κουβέντα γίνεται για τις μορφές διαμαρτυρίας των αγροτών και τα επόμενα βήματά τους, αλλά όχι για το διεκδικητικό πλαίσιο και κυρίως γι’ αυτά που χωρίζουν τα δύο μπλόκα του νομού: αυτό των μικρομεσαίων στη Νίκαια και των αγροτών του Δήμου Κιλελέρ στον Πλατύκαμπο. 


Η Νίκαια για παράδειγμα ζητά αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, με προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα με συντελεστή μέχρι 45%. Ο Πλατύκαμπος από την πλευρά
του ζητά μείωση φορολογικού συντελεστή 13%. Η δημιουργία Μητρώου Αγροτών αποτελεί ένα ακόμη αγκάθι στις σχέσεις των δύο πλευρών. «Με βάση αυτό θα πρέπει να δίνονται επιδοτήσεις και άλλα κίνητρα σε όσους επενδύουν στην παραγωγή» υποστηρίζουν οι Λαρισαίοι. «Κίνδυνο απώλειας πολλών εκατομμυρίων για τη χώρα» επισημαίνει η Νίκαια, εφόσον επικρατήσει αυτό το σενάριο. Στο μέτωπο των κινητοποιήσεων οι αγρότες της Νίκαιας διοργανώνουν σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί στο τοπικό υποκατάστημα του ΕΛΓΑ για το θέμα των αποζημιώσεων από τον παγετό. Ενώ αύριο στις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συνάντηση αντιπροσωπείας, με επικεφαλής τον Βαγγ. Μπούτα με τους αρμόδιους –με το αγροτικό- υπουργούς (Αγροτικής Ανάπτυξης, Εργασίας, Οικονομικών και ίσως Περιβάλλοντος) στην Αθήνα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass