ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ Κ.ΚΟΛΛΑΤΟ ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

Στήριξη Κόκκαλη για το φράγμα Πουρναρίου- Αμπελακίων

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2017 12:44

Τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Β. Κόκκαλη επισκέφθηκε στο Υπουργείο ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κ. Κολλάτος.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε τον υφυπουργό για θέματα αγροτικά που αφορούν την περιοχή του Δήμου Τεμπών, όπως το θέμα κατασκευής του Φράγματος Πουρναρίου –Αμπελακίων «Λιβαδότοπος» και ανέφερε ότι είναι έργο υψίστης σημασίας για μεγάλο τμήμα του θεσσαλικού κάμπου και για το οποίο έχουν ολοκληρωθεί οι οριστικές μελέτες κατασκευής του. Επίσης ζήτησε να γίνουν ενέργειες για την καταβολή αποζημιώσεων ΠΣΕΑ στις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου και για τις ζημιές στη φυτική και ζωική παραγωγή λόγω παγετού, στις περιοχές που επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία.

Η συνάντηση ήταν εποικοδομητική και ο υφυπουργός δήλωσε ότι κατανοεί την αναγκαιότητα υλοποίησης του έργου, αφού με την ολοκλήρωση του Φράγματος Πουρναρίου –Αμπελακίων, δημιουργείται ταμιευτήρας μεγάλης χωρητικότητας, με τον οποίο εξυπηρετούνται πολλές αγροτικές οικογένειες, καλύπτοντας τις ανάγκες άρδευσης 8.000 καλλιεργούμενων στρεμμάτων. Διαβεβαίωσε τον δήμαρχο πως θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την εξεύρεση χρηματοδότησης για την κατασκευή του Φράγματος Πουρναρίου –Αμπελακίων «Λιβαδότοπος» μέσω του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δίνοντας έτσι νέα δυναμική στην ανάπτυξη της γεωργίας στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Για τα θέματα που αφορούν τις αποζημιώσεις μέσω ΠΣΕΑ δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 8/2/2017, η ΚΥΑ με τις λεπτομέρειες για τις φετινές Κρατικές Οικονομικές Ενισχύσεις, οπότε θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την εξαγγελία των αποζημιώσεων. Όσον αφορά στις ζημιές στη φυτική παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο, ο ΕΛΓΑ έχει προχωρήσει στις αναγγελίες και στις κατά τόπους εκτιμήσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ
CAREER DAYS LINDOS

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1