ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ:

Χιλιάδες κόσμου στο Μπουρανί και το Καρναβάλι

* Εντυπωσιακή παρέλαση και στο Συκούριο

Δημοσίευση: 01 Μαρ 2017 10:22

Κατακλύστηκε από χιλιάδες επισκέπτες για άλλη μια χρονιά προχθές τελευταία Κυριακή της Αποκριάς και χθες Καθαρά Δευτέρα με το Μπουρανί η πόλη του Τυρνάβου. Χιλιάδες καρναβαλιστές παρέλασαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Επίσης, πλήθος κόσμου συνέρρευσε και φέτος στον Αμπελώνα, τα χωριά του Δήμου Τυρνάβου, τη Γιάννουλη, τη Φαλάνη, καθώς επίσης στις κωμοπόλεις και τα χωριά του Δήμου Τεμπών με επίκεντρο το Συκούριο.

Στον Τύρναβο σε ό,τι αφορά στην κατασκευή των αρμάτων, η θεματολογία ήταν ευρηματική. Τον συντονισμό των εργασιών για την κατασκευή των αρμάτων είχαν οι Γιώργος Κιτσούλης, Έλενα Προβατά, Χρήστος Χρήστου, Μιχάλης Τζόλας, Ευθύμιος - Άρης Γκούζιας, Δημήτρης Κόνας, Κυριάκος Πέρπερας και μαζί τους ένα μεγάλο επιτελείο συνεργατών.

Την Κυριακή της Αποκριάς αφού η συμμετοχή ήταν φέτος από τις μεγαλύτερες παρέλασαν πάνω από 2.500 άτομα. Επίσης πρωτοφανής ήταν η προσέλευση των επισκεπτών από την ευρύτερη περιοχή αλλά και από πολλά μέρη της Ελλάδας.

Οι συμμετοχές αρμάτων και γκρουπ ήταν και φέτος πολλές, με τη φιλαρμονική του Δήμου, τον Βασιλιά Καρνάβαλο και τη λαμπερή Βασίλισσα του Καρναβαλιού Μαίρη Βάιου, να ανοίγουν την παρέλαση ακολουθώντας τα γκρουπ. Άψογη και από πλευράς ακουστικής κατά τη διάρκεια της παρέλασης και των άλλων εκδηλώσεων των ηχητικών εγκαταστάσεων του Βασίλη Σερετίδη με τον Dj Χρήστο Χαρισούλη.

Στην παρέλαση της Κυριακής παρευρέθηκαν, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, οι βουλευτές κ. Γιώργος Κατσιαντώνης και Κώστας Μπαργιώτας, οι δήμαρχοι Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου, Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος, ο οικοδεσπότης δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης, ο διοικητής νομού Λάρισας της Πυροσβεστικής πύραρχος Ιωάννης Ράπτης, ο διοικητής της ΔΕΜΥ Τυρνάβου κ. Χρήστος Ακριβούλης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου κ. Ρούλα Σουρλαντζή – Ζαχαράκη, η πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ κ. Ζωή Βελισσαρίου κ.α.

ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ

Το μεγάλο γλέντι της Καθαράς Δευτέρας στήθηκε αρχικά στον Προφήτη Ηλία από τον Σύλλογο «Γαϊτανάκι – Μπουρανί» και τον Μορφωτικό Σύλλογο πλέκοντας το γαϊτανάκι, σερβίροντας τη χορτόσουπα, το μπουρανί, και κρασί του Οινοποιείου Τυρνάβου, ακολούθησε η γιορτή στην πλατεία Αγοράς. Επίσης εντυπωσιακή ήταν η γιορτή που στήθηκε στην Κεντρική πλατεία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τυρνάβου.

Μιλώντας ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης αναφέρθηκε με τα πιο θερμά λόγια στους χιλιάδες καρναβαλιστές που συμμετείχαν στην παρέλαση της Κυριακής καθώς και τους αρχηγούς των πληρωμάτων, στη συνεργασία του Α.Τ. Τυρνάβου, του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου, του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Λάρισας καθώς και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Νομού Λάρισας, το ΕΚΑΒ, τη ΔΕΗ και την εταιρία Σεκιούριτι Τυρνάβου.

Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τους χορηγούς και τους επαγγελματίες - καταστηματάρχες, τους οινοποιούς - αποσταγματοποιούς και παραγωγούς της περιοχής, οι οποίοι συμβάλλουν τόσο στην προβολή του Δήμου, όσο και στην πραγμάτωση των εκδηλώσεων.

Συνεχάρη τους δημιουργούς των αρμάτων, τους τεχνικούς και το σύνολο του προσωπικού των υπηρεσιών, τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, για την καθοριστική συνεισφορά τους στη διοργάνωση και στην ομαλή διεξαγωγή αυτού του ιδιαίτερου πολιτιστικού γεγονότος του δήμου.

ΠΟΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ

Τέλος η ειδική επιτροπή του Τυρναβίτικου Καρναβαλιού βράβευσε τα καλύτερα άρματα ή ομάδες που συμμετείχαν στην παρέλαση της Κυριακής, ως εξής:

Βραβείο παρουσίασης:

Φρου φρου και χρώματα – Δατσογιάννη Ε, Πέρπερα Μ., Λιάκου Ελ, Γαλάρα Ξ.

και Sent Patrick’s day, café Groupie

Βραβείο έμπνευσης:

Toni Sfinos και τα Τσικάκια του – Κομμωτήριο King of Hair Αλ. Μπεκίρης

Βραβείο σάτιρας:

Το χαρέμι του gay Μπαμπα Αλί Μπουρανί, Ζουλού

Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου:

Όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο – Σπασικλάκια και sexy μαθήτριες

Ομάδα Guest Stars.

Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν οι Θέμης Σαμαντζής μουσικός, Μαρία Βαρδιοπούλου γραφίστρια Ιωάννα Καλιαρδού στέλεχος του Δήμου Τυρνάβου, Φωτεινή Μακαντάση διακοσμήτρια.

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΑΡΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΚΟΥΡΙΟ

Πραγματοποιήθηκε χθες Καθαρά Δευτέρα το καρναβάλι του Συκουρίου που ήταν η κεντρική εκδήλωση του Δήμου Τεμπών.

Συμμετείχαν άρματα με τη νεολαία του χωριού.

Στην παρέλαση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος επικεφαλής αντιπροσωπείας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όλες οι εκδηλώσεις έγιναν σε συνεργασία Δήμου – ΔΟΠΑΠΕΠ και τοπικών συλλόγων.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Φωτ.: Λ. Τζέκας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass