ΣΕ ΑΓ. ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΑ -ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ-ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ

Πανήγυρις Αγίου Φανουρίου

Δημοσίευση: 26 Αυγ 2017 15:24

Στις 27 Αυγούστου η Αγία μας εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του Αγ. Μάρτυρος Φανουρίου του νεοφανούς και θαυματουργού και πανηγυρίζει το εκκλησάκι του Αγίου Βησσαρίωνος στην πλατεία Λαού, όπου φυλάσσεται η παλαιά θαυματουργή εικόνα του Αγίου. Το θρησκευτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σήμερα Σάββατο 26 Αυγούστου στις 6 μ.μ. θα ψαλεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας. Αύριο Κυριακή 27 Αυγούστου στις 7 το πρωί θα τελεστεί ο εόρτιος όρθρος και η θεία λειτουργία, στο τέλος της οποίας θα διαβαστούν τα κόλλυβα του Αγίου. Αύριο Κυριακή 27 Αυγούστου στις 6 το απόγευμα θα ψαλεί ο παρακλητικός κανόνας του Αγίου Φανουρίου. Σε όλες τις ιερές ακολουθίες θα διαβαστεί και η ευχή του Αγίου Φανουρίου.

ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στις 27 Αυγούστου η ενορία του Προφήτου Ηλίου Λαρίσης, εορτάζει πανηγυρικά τη μνήμη του Αγίου Φανουρίου του Μεγαλομάρτυρος. Σήμερα Σάββατο το απόγευμα στις 7:00 θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός μετ' αρτοκλασίας, ενώ αύριο Κυριακή το πρωί θα τελεσθεί πανηγυρική θεία λειτουργία.

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ

Πανηγυρικά θα εορταστεί η μνήμη του Αγίου Φανουρίου στις εργατικές κατοικίες Γιάννουλης. Σήμερα Σάββατο 26 Αυγούστου στις 7:30 μ.μ. θα τελεστεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ' αρτοκλασίας. Αύριο Κυριακή 27 Αυγούστου στις 7:00 π.μ. θα τελεστούν ο όρθρος και η πανηγυρική θεία λειτουργία ενώ την ίδια ημέρα το απόγευμα στις 7:30 μ.μ. θα τελεστούν ο μεθεόρτιος εσπερινός, η παράκληση του Αγίου Φανουρίου και θα διαβαστεί το ύψωμα του Αγίου. Μετά το πέρας του εσπερινού θα γίνει παραδοσιακό γλέντι στην πλατεία του οικισμού με πλούσια εδέσματα, ενώ τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για την ανέγερση του Ι.Ν. των Αγίων Αποστόλων.

ΕΛΑΤΕΙΑ

Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ελάτειας διοργανώνει εορταστικές εκδηλώσεις για να τιμήσει τη μνήμη του Αγίου Φανουρίου. Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σήμερα Σάββατο 26 Αυγούστου 2017 και ώρα 07:00 μ.μ. παραμονή της εορτής του Αγίου Φανουρίου θα ψαλεί Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου, στη συνέχεια θα ακολουθήσουνε χορευτικές εκδηλώσεις στην πλατεία του χωρίου με ζωντανή δημοτική ορχήστρα .

Αύριο Κυριακή 27 Αυγούστου 2017 το πρωί θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Φανουρίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass