ΠΑΛΙΟΙ «ΓΝΩΡΙΜΟΙ» ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΟΙ 23 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΩΣ «ΜΕΛΗ ΔΥΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ»

Εμπορία ναρκωτικών, καβγάδες και ληστείες

*Τέσσερις από τους συλληφθέντες είχαν συλληφθεί ξανά για επεισόδια σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Λάρισα – Ενας είχε συλληφθεί για τη ληστεία στην Εθνική Τράπεζα στο Κέντρο της Λάρισας, ενώ άλλοι δύο σχεδίαζαν να ληστέψουν τον ταχυδρόμο που μετέφερε τις συντάξεις του ΟΓΑ - Στους 25 συνολικά οι συλληφθέντες

Δημοσίευση: 07 Νοε 2017 22:40
Από τη συνέντευξη Τύπου της τοπικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. Από τη συνέντευξη Τύπου της τοπικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ.

Παλιοί «γνώριμοι» της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. αποδεικνύονται τελικά οι 23 πολίτες που συνελήφθησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ως μέλη «δύο εγκληματικών οργανώσεων» και οι οποίοι οδηγούνται, σήμερα και αύριο στον Ανακριτή, για εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών.

Αφού ορισμένοι εκ των συλληφθέντων (από τους 25 συνολικά) έχουν συλληφθεί ξανά στο παρελθόν, άλλοι για ξυλοδαρμούς σε κέντρα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Λάρισα, άλλοι για εμπορία ναρκωτικών, ενώ ένας έχει συλληφθεί με αφορμή ληστεία σε τράπεζα.

Μετά από πολύμηνη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., το περασμένο Σαββατοκύριακο σε Λάρισα, Βόλο, Λαμία και Δεσκάτη Γρεβενών συνελήφθησαν συνολικά 25 πολίτες (δύο εξ αυτών για πλημμελήματα) ενώ ταυτοποιήθηκαν άλλοι δύο δράστες που αναζητούνται.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι 23 που θεωρούνται «μέλη των δύο εγκληματικών οργανώσεων», είναι κάτοικοι Λάρισας στην πλειοψηφία τους και κατηγορούνται για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, όπως κοκαΐνης, ηρωίνης και χασίς. Τέσσερις από αυτούς έχουν εμπλακεί σε επεισόδια που έγιναν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Λάρισα, δύο από τους συλληφθέντες φαίνεται πως σχεδίαζαν ληστεία σε βάρος ταχυδρόμου, ενώ ένας από τους συλληφθέντες είχε συλληφθεί και το 2013 για συμμετοχή στη ληστεία που έγινε στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Κέντρο της Λάρισας.

Η ΕΛ.ΑΣ. θεωρεί ότι έχει στα χέρια της δύο ηγετικά στελέχη των «δύο εγκληματικών οργανώσεων», 18 περιφερειακά στελέχη (εκ των οποίων δύο είναι κρατούμενοι στις Φυλακές Λάρισας και Δομοκού) αλλά και τρεις περιστασιακά συνεργαζόμενους, στη διακίνηση των ναρκωτικών.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στην υπόθεση αναφέρθηκαν χθες με συνέντευξη Τύπου, ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας υποστράτηγος Δημ. Κοτσιάφτης, ο διευθυντής Αστυνομίας Λάρισας ταξίαρχος Γ. Αγάκος και ο διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας αστυνομικός υποδιευθυντής Γ. Βασιλείου.

Όπως τόνισε ο κ. Κοτσιάφτης, «το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας αποδόμησε εγκληματικό δίκτυο που αποτελούνταν από δύο οργανώσεις οι οποίες συνεργάζονταν μεταξύ τους και δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών, κοκαΐνης, κάνναβης και ηρωίνης, σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας».

Για να προσθέσει ότι «η εξάρθρωση των οργανώσεων αυτών είναι αποτέλεσμα πολύμηνων ερευνών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας» που με τη συνδρομή αστυνομικών της Ασφάλειας, Λάρισας, Βόλου, Λαμίας και Γρεβενών, οργάνωσε την επιχείρηση για τις συλλήψεις.

«Έχουν συλληφθεί» πρόσθεσε ο κ. Κοτσιάφτης «25 άτομα εκ των οποίων 23 μέλη των δύο οργανώσεων, δύο από αυτούς είναι έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης της χώρας ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει δύο ακόμη μέλη που αναζητούνται. Κατασχέθηκαν σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης, αρχαία αντικείμενα, όπλα, πυρομαχικά, μεγάλο χρηματικό ποσό και οχήματα ενώ από την αστυνομική έρευνα προκύπτει ότι οι δύο εγκληματικές οργανώσεις διακίνησαν ακόμη μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών» κατέληξε ο κ. Κοτσιάφτης συγχαίροντας τους αστυνομικούς του ΤΔ Ναρκωτικών.

Ο κ. Αγάκος πρόσθεσε ότι «μετά από πολύμηνες και στοχευμένες έρευνες, το ΤΔ Ναρκωτικών της ΥΑ Λάρισας κατάφερε να διακριβώσει την εγκληματική δράση δύο οργανώσεων που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, τουλάχιστον από τα μέσα Μαρτίου του 2017 η πρώτη και από τον Σεπτέμβριο του 2016 η δεύτερη.

Συγκεκριμένα εξακριβώθηκε ότι οι δύο εγκληματικές οργανώσεις» πρόσθεσε ο κ. Αγάκος «έχοντας ιεραρχική δομή, διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών και διαρκή δράση, συνεργάζονταν μεταξύ τους με σκοπό τη διακίνηση και την εμπορία ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Συνελήφθησαν συνολικά 25 άτομα και συγκεκριμένα, 21 ημεδαποί μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα, ηλικίας από 22 έως 67 ετών και τέσσερις υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας από 22 έως 32 ετών. Από τους συλληφθέντες, δύο ημεδαποί τυγχάνουν ηγετικά στελέχη των εγκληματικών οργανώσεων, 18 άτομα περιφερειακά στελέχη, δύο εκ των οποίων είναι έγκλειστοι σε Καταστήματα Κράτησης της χώρας και 3 ημεδαποί, περιστασιακά συνεργαζόμενοι με τις δύο οργανώσεις.

Επίσης συνελήφθησαν και δύο ακόμη ημεδαποί που δεν εντάσσονται στις δύο αυτές οργανώσεις αλλά συνελήφθησαν για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών σε βαθμό πλημμελήματος. Επιπλέον ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ακόμη μελών των οργανώσεων, ένας από τους οποίους τυγχάνει επίσης ηγετικό στέλεχος» κατέληξε ο κ. Αγάκος συγχαίροντας επίσης τους αστυνομικούς που μετείχαν στις έρευνες.

Τέλος, ο κ. Βασιλείου τόνισε πως κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων που έγιναν σε Λάρισα, Βόλο, Λαμία και Γρεβενά «διενεργήθηκαν έρευνες σε οικίες και οχήματα των συλληφθέντων στις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά: 619,3 γραμμάρια κοκαΐνης, 7.654 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 138,5 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης σε μορφή “σοκολάτας”, 2 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 8 εκατοστών, 16 ναρκωτικά δισκία, ένα τσιγάρο με μικροποσότητα μείγματος κάνναβης και καπνού, μικροποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, 6 τρίφτες με υπολείμματα κάνναβης και 9 ζυγαριές ακριβείας, 5 νομίσματα 3 μεταλλικά αντικείμενα και 1 τμήμα πήλινου αγγείου, τα οποία εμπίπτουν στη νομοθεσία περί προστασίας αρχαιοτήτων, ένας φορητός ανιχνευτής μετάλλων, ένα πιστόλι με τον γεμιστήρα του, ένα περίστροφο, τέσσερα κυνηγετικά όπλα, 70 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, έξι μαχαίρια και μία ξιφολόγχη, μία σιδερογροθιά και ένα ξύλινο ρόπαλο, 32 παιδικά αθύρματα, 2 πακέτα τσιγάρα χωρίς την ειδική ένσημη ταινία φορολόγησης, 42 κινητά τηλέφωνα καθώς και το συνολικό χρηματικό ποσό των 20.950 ευρώ και 13 δολαρίων ΗΠΑ.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν και 14 Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, ως μέσα διευκόλυνσης της εγκληματικής δράσης των δύο οργανώσεων. Από την προανάκριση προέκυψε ότι και από τις 2 εγκληματικές οργανώσεις διακινήθηκαν τουλάχιστον 3,5 κιλά κοκαΐνης, 3,5 κιλά ηρωίνης καθώς και 52 κιλά κάνναβης που οι δύο οργανώσεις αποκόμισαν το συνολικό χρηματικό ποσό των 150.000 ευρώ τουλάχιστον».

Αναφερόμενος τέλος στη δράση ορισμένων εκ των συλληφθέντων ο κ. Βασίλειου διευκρίνισε πως «τέσσερα από τα μέλη της δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης έχουν συλληφθεί και απασχολήσει τις αρχές για επεισόδια σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Λάρισα καθώς και στην ευρύτερη περιοχή.

Δύο από τα μέλη της πρώτης οργάνωσης, προετοίμαζαν ληστεία σε ταχυδρομικό διανομέα και ένα μέλος της δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης, συνελήφθη με ένταλμα ως συνεργός στη ληστεία που έγινε στην Εθνική Τράπεζα Λάρισας το 2013».

ΛΗΣΤΕΙΑ

Με βάση και τα ευρήματα από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», δύο εκ των συλληφθέντων σχεδίαζαν να ληστέψουν ταχυδρόμο των ΕΛΤΑ που μετέφερε σημαντικό χρηματικό ποσό με αφορμή και την καταβολή συντάξεων του ΟΓΑ σε κατοίκους χωριών του Δήμου Κιλελέρ.

Επίσης ένας από τους συλληφθέντες, είχε συλληφθεί ξανά στις 27/12/13 αλλά ως συνεργός των δραστών ληστείας που έγινε το 2013 στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Κεντρική πλατεία Λάρισας, με λεία 1 εκατ. ευρώ.

ΕΑΛ

Με αφορμή την υπόθεση η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας με ανακοίνωσή της «εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στους συναδέλφους του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, για την εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης, η οποία διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών και μέλη της ήταν υπεύθυνα για πολλαπλά επεισόδια, ιδιαίτερης βίας.

Οι συνάδελφοί μας εκτέλεσαν τον καθήκον τους με ζήλο και αποφασιστικότητα, εργαζόμενοι σκληρά, πέραν του ωραρίου τους, κατήγαγαν μία ακόμα νίκη στο πόλεμο κατά των ναρκωτικών, κάνοντάς μας για ακόμα μια φορά υπερήφανους! Η ανακούφιση και τα θετικά σχόλια της τοπικής κοινωνίας, αντανακλούν το μέγεθος της επιτυχίας».

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass