ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΤΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΛΕΥΚΗ

Τους κρατούσαν ομήρους ζητώντας λίρες

*«Φέρε τις λίρες γιατί θα κόψουμε τα χέρια του γιου σου» απειλούσαν

Δημοσίευση: 19 Δεκ 2017 22:50

Τον τρόμο που έζησε μέσα στο ίδιο της το σπίτι στο χωριό της Νέας Λεύκης, περιέγραψε μια ηλικιωμένη σε δικαστήριο της Λάρισας που εκδικαζόταν υπόθεση ληστείας με τέσσερις κατηγορούμενους.

Η ληστεία έγινε τον Μάιο του 2012 και είχε ως αποτέλεσμα να βρεθεί σε κατάσταση ομηρίας ένα ζευγάρι ηλικιωμένων. Εν τέλει καταδικάστηκαν οι τρεις από τους τέσσερις κατηγορούμενους με ποινές κάθειρξης 12 ετών για τους δύο και 8 ετών για τον τρίτο.

Όλα συνέβησαν βράδυ. Γύρω στις 8 δύο αλλοδαποί, παραβιάζουν την πόρτα του σπιτιού στη Νέα Λεύκη. Έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και εισβάλλουν στην οικία που μένει το ζευγάρι των ηλικιωμένων. Ο ένας από αυτούς πηγαίνει στην κρεβατοκάμαρα όπου βρίσκει τη γυναίκα. Την τρομοκρατεί και απαιτεί να του δώσει λίρες. Ο άνδρας της αντιστέκεται όμως τον χτυπάνε με μπουνιές και κλωτσιές για να κάμψουν την όποια αντίστασή του.

«Πού έχεις τις λίρες», «Πες μας πού έχεις τις λίρες γιατί θα κόψω τα χέρια του γιου σου και θα στον φέρουμε εδώ», «φέρε λεφτά, φέρε τις λίρες γιατί θα σε σκοτώσουμε» ήταν φράσεις που σύμφωνα με το κατηγορητήριο χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι και μερικές από αυτές τις σκηνές τις περιέγραψε και η ηλικιωμένη κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της.

Η ώρα περνάει όμως και οι ηλικιωμένοι αρνούνται πως έχουν όλα αυτά τα οποία ψάχνουν οι ληστές. Αρχίζουν και ψάχνουν το σπίτι αλλά και πάλι χωρίς το αναμενόμενο γι’ αυτούς αποτέλεσμα. Παίρνουν μια χρυσή αλυσίδα που φοράει η ηλικιωμένη και μετά από τρεις ώρες φεύγουν από το σπίτι ενώ μέχρι τότε τους κρατούσαν σε κατάσταση ομηρίας. Όλα λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Τους κλειδώνουν μέσα και κόβουν τα καλώδια της τηλεφωνικής σύνδεσης για να μην μπορούν να επικοινωνήσουν με κάποιον.

Από την προσπάθειά τους αυτή ο ηλικιωμένος, τότε 72 ετών υπέστη σοβαρά τραύματα στον θώρακα και στα πλευρά αλλά και στο κεφάλι ενώ η ηλικιωμένη απειλήθηκε με μαχαίρι.

Οι δύο από τους κατηγορούμενους κρίθηκαν ένοχοι για τις πράξεις της ληστείας από κοινού με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και αρπαγή από κοινού κατά συρροή. Τιμωρήθηκαν σε συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών.

Ο τρίτος κατηγορούμενος, κάτοικος Νέας Λεύκης κρίθηκε ένοχος, κατά πλειοψηφία μειοψηφούντος του προέδρου, για την πράξη της ηθικής αυτουργίας στη ληστεία και τιμωρήθηκε με συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών. Ωστόσο αποφασίστηκε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Ο τελευταίος κατηγορούμενος που αντιμετώπιζε την πράξη της απλής συνδρομής αθωώθηκε από το δικαστήριο.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
METAIXMIO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1