ΛΟΓΩ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ

Παραιτήθηκε και η Ασπα Σουλούκου

*Στη θέση της στο Δ. Σ. Λάρισας ο Μάκης Γιαννακόπουλος

Δημοσίευση: 11 Ιαν 2018 22:17

Την παραίτησή της από το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας, επικαλούμενη επαγγελματικούς λόγους, υπέβαλε η Άσπα Σουλούκου η οποία είχε εκλεγεί με την παράταξη του δημάρχου Απ. Καλογιάννη αλλά διαφοροποιούμενη προ διετίας είχε ανεξαρτητοποιηθεί. Τη θέση της στα έδρανα καταλαμβάνει ο επιλαχών δημοτικός σύμβουλος Μάκης Γιαννακόπουλος.

Είναι η δεύτερη παρόμοια παραίτηση καθώς είχε προηγηθεί εκείνη του Αλέξη Γεωργούλη, της παράταξης Κ. Τζανακούλη, που είχε επίσης επικαλεσθεί αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις και του οποίου τη θέση είχε καταλάβει η Μαρία Κοτάκου. Τόσο ο γνωστός ηθοποιός, όσο και η Λαρισαία δικηγόρος η οποία εργάζεται επίσης στην Αθήνα, είχαν εμπλακεί πέρυσι σε δημόσια αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του Δ. Σ. Δημ. Τάχο, ο οποίος επιχειρώντας να εφαρμόσει τον Κανονισμό, τους είχε εγκαλέσει για διαρκείς απουσίες από τις συνεδριάσεις προσφεύγοντας για την έκπτωσή τους από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου. Τελικά και οι δύο παραιτήθηκαν αυτοβούλως, διαπιστώνοντας ότι αδυνατούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους λόγω υποχρεώσεων εκτός Λάρισας.

Όπως ο Αλ. Γεωργούλης, έτσι και η Άσπα Σουλούκου διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να προσφέρει στην πόλη της. Αναλυτικά, στην επιστολή παραίτησής της, που υπέβαλε προς το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου και κοινοποιεί στους επικεφαλής των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων, σημειώνει τα ακόλουθα: «Με την παρούσα, καταθέτω την παραίτησή μου. Δυστυχώς, επαγγελματικοί λόγοι δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας, για τον λόγο αυτό, θεωρώ ηθικό και έντιμο να αποχωρήσω από τη θέση στην οποία με ανέδειξαν οι συμπολίτες μας. Ποτέ δεν με ένοιαξαν τα αξιώματα και οι καρέκλες.

Κατά τη δεύτερη αυτή θητεία προσπάθησα να προσφέρω στη γενέτειρά μου, τούτο ωστόσο δεν κατέστη εφικτό για λόγους που εν καιρώ θα έχουμε την ευκαιρία να συζητάμε. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους συμπολίτες μου, που με τίμησαν με την ψήφο τους, για τους οποίους παραμένω πάντα παρούσα να προφέρω στην πόλη μου με όλες μου τις δυνάμεις. Ευχαριστώ τους συναδέλφους για τη συνεργασία».

Η Άσπα Σουλούκου είχε συγκρουσθεί με την παράταξη της πλειοψηφίας όταν συντασσόμενη με το ‘‘ΝΑΙ’’ είχε εξαπολύσει επίθεση κατά του Απ. Καλογιάννη τις παραμονές του Δημοψηφίσματος, το καλοκαίρι του 2015. Από την πλευρά του δημάρχου της είχε αποδοθεί προσπάθεια θεσιθηρίας στον Δήμο ενώ η δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας ομοφώνως αποδοκίμασε τη στάση της. Αργότερα εκείνη ανεξαρτητοποιήθηκε.

Από την παράταξη Καλογιάννη έχει επίσης παραιτηθεί ο Μάνθος Σαρρής όταν είχε οριστεί γεν. γραμματέας του Δήμου και τη θέση του κατέλαβε ο Κώστας Πράπας. Επόμενος σε σταυρούς είχε καταταγεί στις εκλογές του 2014 ο σταθμάρχης του ΚΤΕΛ και παλιός διαιτητής Μάκης Γιαννακόπουλος, ο οποίος θα ορκιστεί και αναλαμβάνει καθήκοντα δημοτικού συμβούλου με την παράταξη της πλειοψηφίας.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass