Οχι άλλο αίμα στη συνοικία μας

* Βροντοφώναξαν κάτοικοι του Αγ. Γεωργίου που κατέλαβαν συμβολικά τη διασταύρωση Βόλου - Καραμανλή * Ζητούν την αλλαγή χρήσης από εθνική σε αστική οδό, με απαγόρευση της διέλευσης βαρέων οχημάτων * Τελέσθηκε τρισάγιο στη μνήμη όλων των θυμάτων που σκοτώθηκαν στην άσφαλτό της

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2018 23:00

Συμβολική κατάληψη της εθνικής οδού Βόλου, στη συνοικία Αγίου Γεωργίου Λάρισας, με πένθιμα εμβατήρια και τέλεση τρισάγιου στη μνήμη των θυμάτων της ασφάλτου της, πραγματοποίησαν χθες κάτοικοι, εκπρόσωποι δεκατριών συλλόγων της συνοικίας και φορείς της πόλης, στο σημείο που σκοτώθηκε η 28χρονη ποδηλάτισσα Πωλίνα Τσαπακίδου.

Ο πόνος του πένθους, για ακόμη μια ζωή που χάθηκε άδικα στην επικίνδυνη οδό, έγινε ουρλιαχτό με σύνθημα «Όχι άλλα θύματα στη συνοικία μας. Αφήστε μας να ζήσουμε. Όχι άλλο αίμα», με τους κατοίκους να ζητούν τον αποχαρακτηρισμό της εθνικής οδού σε αστική, με απαγόρευση κίνησης των βαρέων οχημάτων και τη λήψη κυκλοφοριακών μέτρων τόσο από τον Δήμο Λάρισας όσο και από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, για την ασφάλειά τους.

Το πλήθος συγκεντρώθηκε στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου και υπό τη μουσική υπόκρουση εμβατηρίων από τη φιλαρμονική της συνοικίας, πραγματοποίησε πορεία στους δρόμους της, για να καταλήξει στη διασταύρωση της εθνικής οδού Λάρισας-Βόλου με τη λεωφόρο Καραμανλή,  όπου και έγινε κατάληψη του ρεύματος εισόδου στην πόλη, στο ύψος των φαναριών.

Στο σημείο τελέσθηκε τρισάγιο από τον ιερέα της συνοικίας πατέρα Νικηφόρο, στη μνήμη των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους στην οδό Βόλου και ακολούθως τα αιτήματα διαμαρτυρίας των κατοίκων κατέθεσε εκπρόσωπος των συλλόγων της συνοικίας, η αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου κ. Μαρία Σαλιαμπούκου, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Ένα νέο κορίτσι, κάτοικος της συνοικίας μας έχασε τη ζωή της στην άσφαλτο εντελώς αναίτια και εξαιτίας της αναποφασιστικότητας των αρμόδιων φορέων να λάβουν δραστικά μέτρα προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κεντρική οδός της συνοικίας Αγίου Γεωργίου. Είναι πλέον παραπάνω από απαραίτητο, η παλιά εθνική οδός Λάρισας - Βόλου να αποχαρακτηριστεί και να μετατραπεί σε απλό αστικό δρόμο, ήπιας κυκλοφορίας, με ολική απαγόρευση διέλευσης βαρέων οχημάτων. Η ανάγκη αυτή γίνεται ακόμη πιο επιτακτική από το γεγονός ότι από δεξιά και αριστερά της οδού λειτουργούν αρκετές σχολικές μονάδες με τα παιδιά μας να είναι καθημερινά εκτεθειμένα σε θανάσιμους κινδύνους. Για να μην θρηνήσουμε νέα θύματα παύουμε να ζητούμε και να παρακαλούμε. Πλέον απαιτούμε…». Η κ. Σαλιαμπούκου, τόνισε επίσης ότι σήμερα Δευτέρα, εκπρόσωποι των συλλόγων θα καταθέσουν σχετικό υπόμνημα στους αρμόδιους φορείς, στον Δήμο Λαρισαίων και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, με τις προτάσεις τους για την οδό Βόλου.

Αμεση λύση στην επικινδυνότητα της οδού, ζήτησε και ο πρόεδρος της 3ης δημοτικής κοινότητας κ. Κώστας Ζέβλας.

ΚΥΚΛΙΚΟΣ ΚΟΜΒΟΣ ΣΤΗ ΒΟΛΟΥ

Στο πλάι των κατοίκων βρέθηκε χθες ο αντιδήμαρχος Λάρισας κ. Δημ. Μαβίδης, ως εκπρόσωπος του δημάρχου Λαρισαίων, υποστηρίζοντας ότι: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων έχει δρομολογήσει τη σύνταξη μελέτης για τη δημιουργία κυκλικού κόμβου στη διασταύρωση των εθνικών οδών Λάρισας-Βόλου και λεωφόρου Καραμανλή.

Παράλληλα ο δήμος σχεδιάζει νέα κυκλοφοριακά μέτρα για την ασφάλεια των κατοίκων του Αγίου Γεωργίου, που δεν αφορούν και μόνο στην εθνική οδό Βόλου αλλά και άλλα επικίνδυνα σημεία της, όπως τις σιδηροδρομικές γραμμές».

Ο κ. Μαβίδης κατέληξε λέγοντας πως «Στο εγγύς μέλλον θα ανακοινώσουμε τα σχέδια του δήμου και όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε την κατάσταση…».

Την εκδήλωση διαμαρτυρίας των κατοίκων συνόδευε από την αρχή μέχρι το τέλος της ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος σε χαιρετισμό του τόνισε: «Θα πρέπει οι αρμόδιοι φορείς να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με το Υπουργείο Υποδομών και να εξετάσουν το θέμα του αποχαρακτηρισμού της εθνικής οδού Βόλου και τη μετατροπή της σε αστική». Δήλωσε δε, πως θα προγραμματίσει συναντήσεις τόσο με τον Δήμο Λαρισαίων όσο και με την Περιφέρεια Θεσσαλίας προκειμένου να βρεθεί μια λύση.

 «Να δοθεί οριστικό τέλος στο πρόβλημα της επικινδυνότητας της εθνικής οδού Βόλου, το οποίο δεν εντοπίζεται και μόνο στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου, αλλά σε όλη την έκτασή της, μέχρι και το Στεφανοβίκειο», ανάφερε χθες σε χαιρετισμό της στην εκδήλωση η περιφερειακή σύμβουλος κ. Λίτσα Λιακούλη.

Η κ. Λιακούλη, τόνισε πως: «Το πρόβλημα αυτό, έχει συζητηθεί πέντε φορές στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, αλλά ποτέ δεν πάρθηκε μια απόφαση! Πρέπει να γίνει εκτροπή της κυκλοφορίας οχημάτων, μέσω άλλου οδικού δικτύου».

Της Λένας Κισσάβου

Gallery άρθρου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass