ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΝΑΒΙΩΣΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΕΘΙΜΟ

«Πασχαλιόγιορτα» στο Μεγαλόβρυσο Αγιάς

Δημοσίευση: 15 Απρ 2018 22:02

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη
Με τη συμμετοχή αρκετών Νιβολιανιτών, και όχι μόνο, πραγματοποιήθηκαν και τα φετινά «Πασχαλιόγιορτα» στο πανέμορφο και καταπράσινο αυτήν την εποχή Μεγαλόβρυσο του Δήμου Αγιάς, το απόγευμα της Τρίτης, από τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο.

Σε δύο σειρές, μπροστά οι γυναίκες και πίσω οι άνδρες, ντόπιοι και επισκέπτες, με τους γηραιότερους να προπορεύονται, τραγούδησαν χωρίς συνοδεία μουσικών οργάνων με μοναδικό και ιδιαίτερο τρόπο «Σημαίνει ο Θεός, σημαίνει η Γη, σημαίνουν τα Ουράνια...», «Ήλιε μ’, γιατί άργησες να βγεις κι αργείς να βασιλέψεις...», χόρεψαν τον παραδοσιακό με σταυρωτά τα χέρια χορό, ενώ σε όλους μοιράστηκαν κόκκινο αυγό, πασχαλινό κουλούρι, μπάτζος και άφθονο κρασί. Του χορού προηγήθηκε ο αναστάσιμος εσπερινός, τον οποίο τέλεσε ο ιερέας π. Ιωάννης Ολαέρου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Αγιάς Σμυρλής Βασίλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιαννουλέα Χριστίνα και Σκαρκάλης Χρήστος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάς Μπατζιόλας Ζάχος, οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Μεγαλοβρύσου και Μεταξοχωρίου, Λάμπρου Ευάγγελος και Πατσιαβούρας Ιωάννης αντίστοιχα, καθώς και η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αγιάς Παπακώστα Βαΐτσα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

PARKO EYXON
EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1