ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΕ ΓΟΝΝΟΥΣ, ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ

Οι καβαλάρηδες του Αγίου Γεωργίου

Δημοσίευση: 24 Απρ 2018 22:25
Από τις εκδηλώσεις στους Γόννους Από τις εκδηλώσεις στους Γόννους

Ολοκληρώθηκαν χθες οι θρησκευτικές και άλλες εκδηλώσεις προς τιμή του Αγίου Γεωργίου στους Γόννους και το Μακρυχώρι. Δύο κωμοπόλεις του Δήμου Τεμπών, οι οποίες έχουν μεγάλη παράδοση με την επιβλητική παρουσία στις τοπικές κοινωνίες των τοπικών Ιππικών Ομίλων όπου καβαλάρηδες μετέφεραν και φέτος την εικόνα του Αγίου.

ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΝΟΥΣ

Στους Γόννους την Κυριακή, στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και Θείο κήρυγμα.

Χθες Δευτέρα ανήμερα της γιορτής μετά τη θεία λειτουργία έγινε η περιφορά της εικόνας του Αγίου με τη συνοδεία καβαλάρηδων από τον Σύλλογο Αραβανίτικων Αλόγων Γόννων «Ο Άγιος Γεώργιος».

Μετά την περιφορά της εικόνας και την ολοκλήρωση των θρησκευτικών εκδηλώσεων στην πλατεία των Γόννων ακολούθησε λαϊκό γλέντι με την ορχήστρα του Βαγγέλη Πέγιου. Επίσης χόρεψαν τα παιδικά συγκροτήματα του Μορφωτικού Συλλόγου – Λαογραφικού Μουσείου Γόννων.

ΣΤΟ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ

Και στο Μακρυχώρι εντυπωσιακή ήταν η διαδρομή και η λιτανεία της εικόνας του Αγίου Γεωργίου, από το γραφικό εξωκκλήσι μέχρι την Κεντρική πλατεία «Ζήσης Λιούπας».

Αναλυτικότερα χθες Δευτέρα στις 7.30 το πρωί στο εξωκλήσι του Αγίου τελέστηκε πανηγυρική Θεία λειτουργία. Στη συνέχεια πομπή από καβαλάρηδες με τα άλογά τους μετέφεραν την εικόνα του Αγίου Γεωργίου στην Κεντρική πλατεία του Μακρυχωρίου όπου έγινε η λιτάνευσή της στους κεντρικούς δρόμους του χωριού. Στην πομπή συμμετείχε και ορχήστρα, τα Χάλκινα της Κοζάνης. Μετά την ολοκλήρωση των θρησκευτικών εκδηλώσεων ακολούθησε γλέντι στην Κεντρική πλατεία του Μακρυχωρίου «Ζήση Λιούπα», με τη συμμετοχή εκατοντάδων κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Φωτ.: Λ. Τζέκας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass