ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ, ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΛΑΤΤΑΜΥΑ, ΣΤΗ ΝΕΡΑΪΔΑ

«Ζούγκλες» με φίδια και αφοδευτήρια τετράποδων…

* «Αποχωρητήριο δεσποζόμενων σκύλων κατάντησε η πλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς και τα πεζοδρόμια με βλάστηση…» καταγγέλλουν περίοικοι.

Δημοσίευση: 25 Απρ 2018 21:10

«Μπαίνουν στα σπίτια μας φίδια, ποντίκια, σαύρες, από τη βλάστηση που αναπτύσσεται κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών, στην οδό Λατταμύα.

Ο ΟΣΕ, δεν νοιάζεται για τα προβλήματα που προκαλεί σε μια ολόκληρη συνοικία η αδιαφορία του να καθαρίσει τα αγριόχορτα, μέσα στην ιδιοκτησία του…», καταγγέλλουν κάτοικοι, στη συνοικία Νεράιδας, που διαμένουν στην οδό Λατταμύα.

Όσο αυξάνεται η βλάστηση απέναντι από τα σπίτια τους τόσο μεγαλώνει ο φόβος τους να ξαναζήσουν σε επανάληψη τις ίδιες στιγμές που βιώνουν κάθε χρόνο τέτοια εποχή, με την απειλή των ερπετών και ποντικιών να στοιχειώνουν την καθημερινότητά τους.

«Ο Δήμος Λαρισαίων δεν μπορεί να επέμβει στους χώρους του ΟΣΕ, αλλά μπορεί να πιέσει τον ΟΣΕ να καθαρίσει τους χώρους που του ανήκουν.

Πώς, ο Δήμος πιέζει τους ιδιοκτήτες άδειων οικοπέδων στην πόλη, να τα καθαρίσουν από τα αγριόχορτα; Δεν μπορεί και στον ΟΣΕ; Αν δεν υπάρξει ανταπόκριση, να του βάλει πρόστιμο!», προτείνουν οι ίδιοι.

Καταγγέλλουν ότι η «ζούγκλα» που αναπτύσσεται σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια τους, εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία, καθώς παράλληλα με τις υψηλές θερμοκρασίες αυξάνεται και η πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς.

ΑΠΟΧΩΡΗΤΗΡΙΑ ΣΚΥΛΙΩΝ

Τα πεζοδρόμια δε, στην οδό Λατταμύα, από την πλευρά των σιδηροδρομικών γραμμών, όχι μόνο είναι απροσπέλαστα από τη βλάστηση, που εξαπλώνεται και έξω από την περίφραξη του ΟΣΕ, αλλά και λόγω των ακαθαρσιών σκυλιών, υποστηρίζουν οι κάτοικοι.

Μάλιστα δηλώνουν ότι το ίδιο παρατηρείται να συμβαίνει και σε ένα συγκεκριμένο μέρος της πλατείας Εργατικής Πρωτομαγιάς (μεγάλη πλατεία Προφήτη Ηλία), όπου το πράσινο «κρύβει» παγίδες!

Διαμαρτύρονται για την αδιαφορία που δείχνουν ιδιοκτήτες σκυλιών, γι’ αυτό το τόσο σοβαρό θέμα για την υγεία των πολιτών, οι οποίοι δεν τολμούν να διασχίσουν χώρους πρασίνου, από τις ακαθαρσίες των σκυλιών.

Υποστηρίζουν επίσης ότι: «δεν είναι αδέσποτα σκυλιά που μολύνουν τον χώρο και δεν μπορείς να τα ελέγξεις. Είναι δεσποζόμενα, που οι ιδιοκτήτες τους τα οδηγούν είτε στις άκρες των πεζοδρομίων και στα δέντρα είτε στην πλατεία για να αφοδεύσουν. Ας μαζέψουν μετά τις ακαθαρσίες τους!

Αγαπάμε τα σκυλιά, δεν φταίνε τα καημένα τα τετράποδα που το αφεντικό τους δεν μπορεί να αναλάβει τις υποχρεώσεις του απέναντί τους, απέναντι στο περιβάλλον και για την προστασία της δημόσιας υγείας. Με κάποιον τρόπο πρέπει να σταματήσει αυτό το φαινόμενο και οι ιδιοκτήτες σκυλιών να πάρουν τις ευθύνες τους».

Λένα Κισσάβου

Φωτ.: Βασίλης Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass