Η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρ. Καραμεσίνη από τη Λάρισα: «Ο ΟΑΕΔ να παίξει το ρόλο του»

Δημοσίευση: 25 Ιουν 2015 16:40

«Μέχρι σήμερα ο ΟΑΕΔ δεν είχε υποδοχή, δεν είχε ανίχνευση, δεν είχε συμβουλευτική, δεν παρείχε ποτέ αυτό που έπρεπε να κάνει, να δίνει υπηρεσίες στους ανέργους. Θεωρώ ότι ο ΟΑΕΔ πρέπει να “κερδίσει” νέες προσλήψεις, να σταθεί αξιοπρεπώς απέναντι στην κοινωνία» τόνισε πριν λίγο η νέα διοικήτρια του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού Μαρία Καραμεσίνη μιλώντας σε εργαζόμενους του Κέντρου Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ) Λάρισας.

Η κ. Καραμεσίνη βρέθηκε σήμερα τη Λάρισα στο πλαίσιο περιοδειών της στη χώρα. Σκοπός της επίσκεψης της κ. Καραμεσίνη είναι «η συνέχιση και διεύρυνση των κύκλων άμεσης και αμφίδρομης επικοινωνίας ανάμεσα στη Διοίκηση του ΟΑΕΔ, τα στελέχη και τους υπαλλήλους «πρώτης γραμμής» των Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης ΚΠΑ 2 σε όλη την Ελλάδα.

Ο νέος τρόπος άμεσης και αμφίδρομης επικοινωνίας της Διοίκησης με το προσωπικό του ΟΑΕΔ εγκαινιάστηκε την περασμένη Πέμπτη, με τη συνάντηση και την ανοικτή συζήτηση της Διοικήτριας με 27 προϊσταμένους των ΚΠΑ 2 της Περιφέρειας Αττικής και Νήσων για τις προκλήσεις, τις ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές υπηρεσίες του Οργανισμού σε μια μακρά χρονική περίοδο υψηλής ανεργίας.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης αυτής συνάντησης, η κ. Καραμεσίνη κατέστησε σαφές ότι η υλοποίηση των στόχων που θέτει η Διοίκηση θα πρέπει να συνοδεύεται από κατάλληλο σχέδιο υλοποίησης και χρονοδιάγραμμα, που οφείλει να λαμβάνει υπόψη τις συνθήκες λειτουργίας και τις ανάγκες στήριξης των τοπικών υπηρεσιών από την κεντρική διοίκηση. Για την εξειδίκευση του σχεδίου υλοποίησης η Διοικήτρια ζήτησε τη γνώμη και τις προτάσεις των προϊσταμένων.

Τα θέματα αυτά, μεταξύ άλλων, τέθηκαν κατά τη διάρκεια των ανοικτών συζητήσεων με τα στελέχη και τους υπαλλήλους των Περιφερειακών Διευθύνσεων και των ΚΠΑ 2 της Θεσσαλίας, στη σημερινή επίσκεψη. Η κ. Καραμεσίνη συναντήθηκε επίσης με τη διοίκηση του ΕΚΛ αλλά και εκπαιδευτικό προσωπικό των Σχολών του Οργανισμού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1