ΣΤΙΣ 23 ΚΑΙ 24 ΜΑΪΟΥ

Πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής στην Ελασσόνα

Δημοσίευση: 16 Μαϊ 2018 15:42

Εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την οδική ασφάλεια οργανώνει ο Δήμος Ελασσόνας και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, με τη συνεργασία του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας, «Πάνος Μυλωνάς», στην Ελασσόνα, την Τετάρτη 23 και την Πέμπτη 24 Μαΐου.

Στόχος των εκδηλώσεων είναι η προώθηση των αρχών της οδικής ασφάλειας στην τοπική κοινωνία, καθώς η Ελλάδα κατέχει μία από τις χειρότερες θέσεις στην Ε.Ε. όσον αφορά στα ποσοστά θανάτων από τροχαία συμβάντα.

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» έχει αναπτύξει και υλοποιεί ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα Κυκλοφοριακής Αγωγής, αναγνωρισμένα πανευρωπαϊκά ως πρωτοποριακός θεσμός, με τον εύγλωττο τίτλο «Καν’ το Σωστά».

Αναλυτικότερα, κάθε πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητική εκπαίδευση-ομιλία για μαθητές Γ’ Γυμνασίου και Λυκείου, με τίτλο «Καν’ το Σωστά», από εισηγητή του Ι.Ο.ΑΣ., η οποία θα πραγματοποιείται στην αίθουσα θεάτρου του Πνευματικού Κέντρου "Β. Φαρμάκης".

Θα ακολουθεί η πρακτική ενότητα, με χρήση των προσομοιωτών και λοιπού εξοπλισμού, μοναδικού στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας το κοινό

θα έχει την ευκαιρία, με βάση τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές, να εκπαιδευτεί με βιωματικό τρόπο σε θέματα πρόληψης τροχαίων συμβάντων. Η πρακτική αυτή ενότητα θα πραγματοποιείται στην κεντρική πλατεία Ελασσόνας, όπου θα είναι εγκατεστημένοι και οι προσομοιωτές.

Οι ημέρες και ώρες υλοποίησης των προγραμμάτων για τους μαθητές θα είναι Τετάρτη και Πέμπτη, 9:00-14:30.

Την Τετάρτη και Πέμπτη το απόγευμα, τις ώρες 18:00-21:00, το πρόγραμμα θα απευθύνεται σε πολίτες όλων των ηλικιών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1