Δημοπρατείται η παράκαμψη της Γιάννουλης

* ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΩΣ ΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ * «ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ» ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΚΩΝ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ

Δημοσίευση: 28 Ιουν 2018 22:16

Στην προκήρυξη εκπόνησης μελέτης του έργου της παράκαμψης της Γιάννουλης θα προχωρήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας μετά την έγκριση της χρηματοδότησης συγκοινωνιακών μελετών από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Η εξέλιξη κρίνεται ως ιδιαίτερα θετική καθώς σε συνδυασμό με τη βελτίωση του δρόμου Γιάννουλης – Τυρνάβου, η σημερινή επικίνδυνη εθνική οδός Λάρισας – Κοζάνης θα μετατραπεί σε έναν σύγχρονο, ασφαλή αυτοκινητόδρομο με παράπλευρο δίκτυο.

Πολλαπλό θα είναι το όφελος και με την παράκαμψη της Γιάννουλης αφού μέσω της νέας χάραξης, ο ιδιαίτερα αυξημένος σήμερα κυκλοφοριακός φόρτος μέσω της κατοικημένης περιοχής με την ολοκλήρωση των έργων, θα διεξάγεται ταχύτερα και ασφαλέστερα από τη νέα παράκαμψη – δεξιά της Γιάννουλης - που θα καταλήγει στον περιφερειακό της Λάρισας, πίσω από το στάδιο Αλκαζάρ.

«Προετοιμάζουμε τα μελλοντικά έργα» δηλώνει στην «Ε» ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός «με σύγχρονους και ασφαλείς οδικούς άξονες».

ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ

Η μελέτη παράκαμψης της Γιάννουλης, προϋπολογισμού 900.000 ευρώ, θα αφορά σε νέο οδικό άξονα σύνδεσης της Λάρισας με τη Γιάννουλη «με σκοπό» - όπως υπογραμμίζεται στο σκεπτικό – «την αποφόρτιση του υφιστάμενου άξονα της Εθνικής Οδού Λάρισας -Κοζάνης αλλά και την παράκαμψη του οικισμού της Γιάννουλης, ώστε η διέλευση των διερχομένων οχημάτων και κυρίως των βαρέων οχημάτων να γίνεται με περισσότερη ασφάλεια εκτός κατοικημένων περιοχών».

Ο νέος άξονας παράκαμψης της Γιάννουλης, μήκους περίπου 6 χλμ, θα ξεκινά από τον υφιστάμενο κόμβο στη διασταύρωση της περιφερειακής Λάρισας (Α. Παπανδρέου) με την οδό Πάρνηθος, πίσω από το στάδιο Αλκαζάρ. Με νέα γέφυρα θα παρακάμπτει την κατοικημένη περιοχή της Γιάννουλης και θα καταλήγει στην εθνική οδό Λάρισας - Κοζάνης (Γιάννουλης –Τυρνάβου).

Όπως διευκρινίζει στην «Ε», η προϊσταμένη του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Σταυρούλα Καρά, «πρόκειται για τη μελέτη κύριας αρτηρίας με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση διαχωρισμένης κυκλοφορίας, παράπλευρου δικτύου όπου απαιτηθεί, τριών ισόπεδων κυκλικών κόμβων για τη σύνδεση του νέου άξονα με τις οδούς προς Φαλάνη, Αμπελώνα και Τύρναβο και μιας νέας γέφυρας στον ποταμό Πηνειό».

Με την κατασκευή του νέου δρόμου, η σημερινή εθνική οδός που διασχίζει τη Γιάννουλη θα αποχαρακτηρισθεί και θα απαγορευθεί έτσι η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα δρόμοι μέσα σε κατοικημένες περιοχές, όπως η οδός Βόλου στη συνοικία του Αγ. Γεωργίου.

Επίσης η αυξημένη σήμερα τοπική κίνηση (προς Φαλάνη, Τύρναβο, Αμπελώνα κ.λπ.) μέσω της μοναδικής εισόδου της Λάρισας από την πλευρά της Γιάννουλης θα διεξάγεται μέσω ενός σύγχρονου δρόμου.

ΛΑΡΙΣΑ - ΤΥΡΝΑΒΟΣ

«Είναι έργα του μέλλοντος που θα αναμορφώσουν τον οδικό χάρτη της περιοχής προς όφελος των πολιτών» προσθέτει ο κ. Αγοραστός αναφερόμενος στον νέο σχεδιασμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας μετά την έγκριση της χρηματοδότησης συγκοινωνιακών μελετών από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Στο ίδιο πλαίσιο είναι ενταγμένη και η προκήρυξη της μελέτης βελτίωσης της Εθνικής οδού Λάρισας-Κοζάνης, στο τμήμα Γιάννουλη-Τύρναβος. Η μελέτη αυτή είναι προϋπολογισμού 700.000 ευρώ και αφορά στο τμήμα, από την έξοδο της Γιάννουλης έως τη νότια είσοδο του Τυρνάβου, μήκους περίπου 10 χλμ.

Ενός τμήματος ιδιαίτερα επικίνδυνου όπου σημειώνονται θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα με αφορμή και το πλήθος των διασταυρώσεων. Το σημερινό δίκτυο θα αντικατασταθεί από έναν κλειστό αυτοκινητόδρομο με παράπλευρο δίκτυο και τέσσερις ισόπεδους κυκλικούς κόμβους για την ασφαλή σύνδεση, κοινοτήτων και επιχειρήσεων.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass