Νέο μπουρίνι χτύπησε την Αγιά

* ΞΕΡΙΖΩΣΕ ΣΕΙΡΕΣ ΔΕΝΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΝΑΒΡΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΕΜΕΙΝΕ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 4 ΩΡΕΣ

Δημοσίευση: 10 Ιουλ 2018 22:18

Δεν έχουν τέλος όπως φαίνεται τα δεινά των παραγωγών της περιοχής Αγιάς φέτος και περισσότερο αυτών της Ανάβρας.

Τελευταίο χτύπημα το χθεσινό, στις 6 το απόγευμα, όπου το ξαφνικό μπουρίνι, που έπληξε σχεδόν όλη την έκταση του Δήμου, προκάλεσε σοβαρότατες ζημιές στις καλλιέργειες.

Η ένταση του ανέμου και το σφυροκόπημα της βροχής ήταν τέτοια που όχι μόνο προκάλεσαν καρπόπτωση σε μήλα, ροδάκινα, νεκταρίνια και αχλάδια, αλλά ειδικά στην κτηματική περιφέρεια της Ανάβρας είχαμε ακόμη και ξεριζωμούς ολόκληρων σειρών δέντρων.

Οι παραγωγοί για άλλη μια φορά, μετά την έντονη χαλαζόπτωση του Σαββάτου και μετά τη χαλαζόπτωση της 10ης Μαΐου, βλέπουν και την εναπομείνασα παραγωγή τους να χάνεται. Η λέξη απόγνωση φαντάζει, πια, πολύ λίγη για να περιγράψει την ψυχολογική τους κατάσταση, ενώ σε κουβέντα που είχαμε με κάποιους εξ αυτών, δηλώνουν πως δεν ξέρουν πλέον σε τι να ελπίζουν, αφού για τις μεγάλες ζημιές του Μαΐου, ακόμη ο ΕΛΓΑ δεν έχει στείλει γεωπόνους για εκτιμήσεις! Τώρα οι καταστροφές, πέραν αυτών που υπέστησαν οι καρποί, είναι μεγάλες και στο φυτικό κεφάλαιο, οπότε θα πρέπει να αναζητηθούν αποζημιώσεις και μέσω ΠΣΕΑ.

Όλοι τους ζητάνε από τη Δημοτική Αρχή να σκύψει περισσότερο στα τόσα πια προβλήματά τους και να πιέσει πρωτίστως για εκτιμήσεις, αφού εκτιμήσεις ακούν κι εκτιμήσεις δεν βλέπουν, και βεβαίως για αποζημιώσεις, δίκαιες και γρήγορες, αφού τα καλλιεργητικά έξοδα «τρέχουν» και είναι πάρα πολλά.

Τέλος, να σημειωθεί πως το μεγαλύτερο τμήμα της Ανάβρας από τις 6 το απόγευμα, τη στιγμή δηλαδή της καταιγίδας, δεν είχε ρεύμα, με την αποκατάστασή του μέχρι τις 10 το βράδυ ακόμη να μην έχει επέλθει.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1