Στη ΝΔ κατέληξε ο Γ. Κατσιαντώνης

* ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΕΣΠΩΝ * ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ: ΣΤΟ DNA ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Η ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ…

Δημοσίευση: 11 Ιουλ 2018 22:24

ΑΘΗΝΑ, Της ανταποκρίτριάς μας Αλεξάνδρας Φωτάκη

Την προσχώρησή του στη ΝΔ ανακοίνωσε με επιστολή του χθες ο ανεξάρτητος βουλευτής Λάρισας Γιώργος Κατσιαντώνης, προκαλώντας την αντίδραση της Ένωσης Κεντρώων, με το ψηφοδέλτιο της οποίας εξελέγη στις εκλογές.

Ο βουλευτής Λάρισας, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον καλωσόρισε στη ΝΔ, ανακοινώνοντας την ένταξή του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, η οποία μετρά πλέον 77 βουλευτές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΝΔ «ο κ. Κατσιαντώνης θα ενισχύσει την προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας συμβάλλοντας στο μεταρρυθμιστικό της σχέδιο για την ανάταξη της χώρας».

Στην επιστολή προσχώρησής του ο κ. Κατσιαντώνης τονίζει ότι η ΝΔ είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που μπορεί να προσφέρει πολιτική αλλαγή στη χώρα.

«Όταν αποφάσισα να ασχοληθώ ενεργά με την πολιτική, δεσμεύθηκα πρώτα απ’ όλα στον εαυτό μου, αλλά και στους πολίτες του Νομού Λάρισας, που με τίμησαν με την ψήφο τους, ότι θα κάνω πάντα αυτό που μου υπαγορεύει η συνείδησή μου και αυτό που θεωρώ επωφελές για την Πατρίδα μας. Στη σύντομη εν Ελλάδι πολιτική μου διαδρομή, δεν ήταν λίγες οι φορές που χρειάστηκε να πάω κόντρα σε κομματικές σκοπιμότητες, για να υπηρετήσω το δημόσιο συμφέρον. Όπως δεν ήταν λίγες οι στιγμές που διαπίστωσα έκπληκτος να διαστρεβλώνονται οι απόψεις μου και να ερμηνεύονται κατά το δοκούν. Πιο πρόσφατο παράδειγμα, κάποια δημοσιεύματα που με θέλουν όχι μόνον να είμαι έτοιμος να υπερψηφίσω τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά ακόμη και να προσχωρώ στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσιαντώνης στην επιστολή του.

«Θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρος. Θεωρώ Εθνικά επιζήμια τη συμφωνία που υπεγράφη με τα Σκόπια και θα ήμουν ο τελευταίος σε αυτή τη Βουλή που θα την υπερψήφιζε. Επιπλέον, η πορεία, οι αξίες και αρχές που υπηρετώ, δεν έχουν την παραμικρή συγγένεια με τον ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα που εξαπάτησε τους πολίτες, έκανε χειρότερη τη ζωή τους και ζημίωσε τη χώρα» σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Όπως δήλωσα και την ημέρα που ανεξαρτητοποιήθηκα από την Ένωση Κεντρώων, είχα και εξακολουθώ να έχω τις ίδιες πολιτικές απόψεις που τοποθετούνται στο χώρο του προοδευτικού μεταρρυθμιστικού κέντρου και πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από δομικές μεταρρυθμίσεις, τόσο στην Οικονομία και τη Δημόσια Διοίκηση, όσο και σε σειρά άλλων κρίσιμων τομέων, όπως ο χώρος της Παιδείας, της Αγροτικής πολιτικής, της Ομογένειας και της Υγείας» τονίζει και προσθέτει ότι: «Για να γίνουν πράξη οι αλλαγές αυτές, είναι ανάγκη όλες οι κεντρώες, προοδευτικές και μεταρρυθμιστικές δυνάμεις, αλλά και όλοι οι πολίτες που ανήκουν στον χώρο αυτό και έχουν, πια, συνειδητοποιήσει την ανάγκη μια γενναίας πολιτικής αλλαγής, να συσπειρωθούν γύρω από τη μόνη δύναμη που μπορεί να την εκφράσει αποτελεσματικά. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία».

 Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

Σε ανακοίνωσή της η Ενωση Κεντρώων καταγγέλλει τον Κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ για την αποδοχή στις τάξεις του κόμματος του βουλευτή Λάρισας τονίζοντας: «Ο κ. Κ. Μητσοτάκης προσμετρώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ βουλευτή εκλεγμένο στη Λάρισα με λίστα με το ψηφοδέλτιο της Ένωσης Κεντρώων, δείχνει ότι το DNA της αποστασίας η οικογένειά του το διατηρεί συμβάλλοντας έτσι στην πτώση ηθών και στην παρακμή του δημοσίου βίου. Η αποστασία είναι αδίκημα κατά του λαού που ψήφισε, η αποδοχή όμως του αποστάτη είναι ηθικό κατρακύλισμα και κλεπταποδοχή της έδρας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1