Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επερώτηση για την κρεμαστή γέφυρα Τεμπών

ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 18 Αυγ 2018 15:12

Επερώτηση σχετικά με την ασφάλεια της κρεμαστής γέφυρας στην κοιλάδα των Τεμπών μετά την πτώση της κρεμαστής γέφυρας στη Γένοβα της Ιταλίας κατέθεσε προς τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας.

Όπως αναφέρεται στην επερώτηση «Στην κοιλάδα των Τεμπών, είναι γνωστό ότι υπάρχει κρεμαστή γέφυρα μήκους 210 μέτρων, η οποία συνδέει τις δύο όχθες του Πηνειού στον χώρο της Αγίας Παρασκευής και διέρχονται χιλιάδες άτομα κάθε χρόνο που επισκέπτονται τον χώρο.

Επειδή η γέφυρα αυτή είναι παλιά (κατασκευάστηκε το 1959), αντικειμενικά υπάρχουν φθορές και εύλογα υπάρχει ανησυχία για την κατάστασή της και την ασφάλειά της, η οποία αυξήθηκε μετά το πρόσφατο τραγικό περιστατικό με την πτώση της κρεμαστής γέφυρας στη Γένοβα της Ιταλίας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θεσσαλίας της Λαϊκής Συσπείρωσης, με την παρούσα επερώτησή μας, ζητάμε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, να μας ενημερώσει αν γίνονται στην κρεμαστή γέφυρα της κοιλάδας των Τεμπών τακτικοί και ουσιαστικοί έλεγχοι και η σχετική συντήρησή της και από ποιες υπηρεσίες, ώστε να καθίσταται ασφαλής για τους διερχόμενους».

Σχετικά Άρθρα