«Φούσκωσε» ο Ελασσονίτης ποταμός

Δημοσίευση: 28 Αυγ 2018 22:06

Η χθεσινή πρωινή νεροποντή και οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στην ευρύτερη παρολύμπια περιοχή της Επαρχίας Ελασσόνας φυσικό ήταν να «φουσκώσουν» για τα καλά τον Ελασσονίτη ποταμό, που χθες το μεσημέρι και για αρκετές ώρες παρουσίασε μια διαφορετική εικόνα από τη συνηθισμένη της καθημερινότητας.

Μεγάλοι όγκοι νερού γι’ αρκετές ώρες διέσχιζαν με ορμή την κοίτη του ποταμού για να καταλήξουν λίγες ώρες αργότερα στον Πηνειό. Ανάλογες εικόνες και στο ποτάμι που διασχίζει την κωμόπολη της Τσαριτσάνης.

Γεγονός είναι πως το ασυνήθιστο «σκηνικό» του «φουσκωμένου» Ελασσονίτη ποταμού είχε αρκετό καιρό να συμβεί, αφού το τελευταίο διάστημα η ανομβρία ήταν εμφανής.

Πάντως, με αφορμή τη χθεσινή εικόνα του Ελασσονίτη, αρκετοί ήταν οι κάτοικοι της Ελασσόνας που ξαναθυμήθηκαν τη μεγάλη «κατεβασιά» του ποταμού, το 1969, τότε που τα ορμητικά νερά έριξαν την τότε σιδερένια γέφυρα!

Αξίζει να θυμίσουμε πως ο Ελασσονίτης (ή και Ελασσονίτικος) ποταμός πηγάζει από τις νότιες πλαγιές του Ολύμπου και, αφού περάσει από την πόλη της Ελασσόνας, ενώνεται με τον Τιταρήσιο ποταμό, κοντά στο Αμούρι, και καταλήγει στον Πηνειό.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Gallery άρθρου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1