Η Αγιά "φορά" τα καλά της…

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟΨΕ ΤΟ ΑΓΙΩΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΚΑΙ Η 23η ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΛΟΥ

Δημοσίευση: 31 Αυγ 2018 15:28

Ξεκινά απόψε το βράδυ το ιστορικό πανηγύρι της Αγιάς και εγκαινιάζεται η 23η Γιορτή Μήλου, η οποία πλαισιώνεται με ποικίλες πολιτιστικές, ψυχαγωγικές και ενημερωτικές εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν ως την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου.

Ταυτόχρονα με το πανηγύρι τους, οι Αγιώτες τιμούν με λαμπρές θρησκευτικές εκδηλώσεις τη μνήμη των προστατών τους, του ασκητή της ερήμου Αγίου Αντωνίου του Μέγα, ασκήσαντος τον 4ο αιώνα, και του Νέου του εν Βεροία, ασκήσαντος στη Βέροια τον 10ο αιώνα.

Παράλληλα, θα γιορταστεί αύριο, ως είθισται εδώ και λίγα χρόνια, η επέτειος απελευθέρωσης της Αγιάς από τους Τούρκους το 1881.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, που εξεδόθη από τον Δήμο Αγιάς και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση «Καλυψώ», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Αρχιερατική Περιφέρεια Αγιάς, σήμερα προβλέπονται τα εξής:

Γενικός σημαιοστολισμός οικιών και καταστημάτων από σήμερα

το μεσημέρι ως αύριο το απόγευμα. 7 μ.μ., Συγκέντρωση τοπικών αρχών για την υποδοχή του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη Δημητριάδος και Αγιάς κ. Ιγνατίου. 7:15 μ.μ., Μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός.

8 μ.μ., άφιξη επισήμων. 8:30 μ.μ., περιφορά εικόνας με τη συνοδεία φιλαρμονικής. 9:30 μ.μ., Χαιρετισμοί, απονομή σε πρωτεύσαντα μαθητή του βραβείου «Ευαγγέλου Κ. Καραμπάτσα», εγκαίνια Γιορτής Μήλου στην Κεντρική πλατεία. 10 μ.μ., Δεξίωση επισήμων στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Αγίων Αντωνίων από τον Σύλλογο Γυναικών Αγιάς.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1