Απλήρωτοι οι συμβασιούχοι ΟΑΕΔ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΠΑΡΓΙΩΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Δημοσίευση: 31 Αυγ 2018 15:48

Το πρόβλημα των απλήρωτων συμβασιούχων του ΟΑΕΔ φέρνει στη Βουλή ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κων. Μπαργιώτας.

Όπως αναφέρει σε ερώτησή του προς την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Απλήρωτοι από τον Ιούνιο παραμένουν 478 εργαζόμενοι, που είχαν προσληφθεί με 8μηνο πρόγραμμα και 4ωρη απασχόληση στον καθαρισμό των κτιρίων του ΟΑΕΔ. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται εν μέσω δικαστικής διένεξης μεταξύ του ΟΑΕΔ και πρώην εργολάβου (ιδιωτικής εταιρείας), τον οποίο δικαίωσε το δικαστήριο. Μεταξύ των απλήρωτων συμβασιούχων είναι από τον περασμένο Μάιο και 19 εργαζόμενοι που προσελήφθησαν με 8μηνες συμβάσεις στην καθαριότητα του ΟΑΕΔ Λάρισας».

«Η μη αποπληρωμή των δεδουλευμένων οφείλεται στο γεγονός ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν εγκρίνει τα εντάλματα πληρωμής μετά την προσφυγή ιδιώτη κατά της νομιμότητας του διαγωνισμού προσλήψεων. Στο μεταξύ, οι συμβασιούχοι εργάζονται κανονικά» συνεχίζει ο Λαρισαίος βουλευτής για να καταλήξει: Επειδή οι εργαζόμενοι πληρώνουν αδίκως την αντιδικία του ΟΑΕΔ με τα συνεργεία καθαρισμού, ερωτάται ο κ. Υπουργός πότε θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι;

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

PARKO EYXON
EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1