Πανηγύρισε το ναΐδριο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού

ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

Δημοσίευση: 31 Αυγ 2018 20:30

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Αχ. Μπακαλέξη

Πανηγύρισε το ναΐδριο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο 2ο χλμ. της ΠΕΟ Φαρσάλων-Λάρισας, το οποίο έχει κτιστεί από τους Αφούς Καραμανώλη στη μνήμη του πατέρα τους Γεωργίου.


Την παραμονή της εορτής 23 Αυγούστου τελέστηκε μέγας εσπερινός και αρτοκλασία, ενώ ανήμερα της εορτής 24 Αυγούστου τελέστηκε θεία λειτουργία και αρτοκλασία παρουσία πολλών πιστών από την πόλη και την επαρχία Φαρσάλων.
Ο Αγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είναι μια πολύπλευρη προσωπικότητα. Εδρασε σε μια εποχή που το έθνος μας ζούσε κάτω από τη στυγνή τυραννία των Τούρκων. Φανερώθηκε σαν ένα αστέρι πρώτου μεγέθους στο στερέωμα της εκκλησίας μας, σε μια εποχή που πυκνό σκοτάδι σκέπαζε όλη την πατρίδα μας. Η αγνή του ψυχή φλεγόταν από αγάπη για τον Χριστό και την Ελλάδα. Γι’ αυτό αναδείχθηκε γρήγορα μεγάλος ιεραπόστολος του ελληνικού λαού.
Ο Πατροκοσμάς πραγματοποίησε τέσσερις μεγάλες ιεραποστολικές περιοδείες όπως ο Απόστολος Παύλος. Το τεράστιο ιεραποστολικό του έργο κράτησε είκοσι χρόνια και στο διάστημα αυτό ίδρυσε 247 σχολεία.
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο τον ανακήρυξε τυπικά Αγιο στις 20/4/1961. Οι κάτοικοι όμως των περιοχών όπου έδρασε τού είχαν χτίσει ναούς και προσκυνητάρια, είχαν ζωγραφίσει εικόνες του, είχαν συνθέσει ακολουθίες και τον μνημόνευαν στις προσευχές τους πριν ακόμη τον ανακηρύξει το Πατριαρχείο Αγιο. Η ευγνωμοσύνη του έθνους μας θα είναι πάντα μεγάλη για τον Αγιο Κοσμά τον Αιτωλό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1