Ο Αγιος Μάμας εορτάζει στην Κοιλάδα

Δημοσίευση: 31 Αυγ 2018 18:01

Πάνω απ’ όλους τους μάρτυρες της Καππαδοκίας στέκεται ο μεγαλομάρτυς Αγιος Μάμας.

Ένας απλός βοσκός, που μαρτύρησε για τη χριστιανική πίστη. Καππαδόκης, από την Καισάρεια. Νεότατος, έφηβος ακόμη, μαρτύρησε στην Καισάρεια στα χρόνια του αυτοκράτορα Αυρηλιανού (270-275 μ.Χ.).
Η εορτή του Αγίου Μάμαντος θα εορταστεί και εφέτος στην Κοιλάδα της Λάρισας και οι ιερές ακολουθίες θα ψαλούν στο υπό ανέγερση ιερό εξωκλήσιο του χωριού.
Την ανοικοδόμηση και αποπεράτωση της κατασκευής του ιερού προσκυνήματος ανέλαβαν οι μεγαλοδωρητές και ευεργέτες της Κοιλάδος, Αχιλλέας και Αικατερίνη Λυγγέρα, οι οποίοι, με πολλή προθυμία και αγάπη για την Κοιλάδα προσέφεραν επίσης και άλλες μεγάλες δωρεές, όπως η δεύτερη ανακατασκευή της ιεράς εικόνας της Παναγίας των Κοιλαδαίων μετά από την τραγική κλοπή της.
Το πρόγραμμα της εορτής έχει ως εξής: Αύριο Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου στις 7:00 μ.μ., θα ψαλεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός, με Αρτοκλασία και Θείο Κήρυγμα στο ύψωμα του Αγίου Μάμαντος Κοιλάδος. Επίσης θα ευλογηθεί το κουρμπάνι και θα διανεμηθεί σε όλους τους προσκυνητές. Μεθαύριο το πρωί της Κυριακής 2/9 από τις 7:30 θα ψαλεί ο Ορθρος και στις 8:30 η Θεία Λειτουργία. Στη συνέχεια θα τελεστεί ο Αγιασμός του μήνα και θα διαβαστούν οι ευχές του Αγίου για τα κτήνη. Το απόγευμα στις 7:00 θα ψαλεί ο Παρακλητικός κανόνας του Αγίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1