Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έργα για τα παιδιά στον Δήμο Κιλελέρ

ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΙ 43 ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΡΑΜΠΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Δημοσίευση: 02 Σεπ 2018 22:07

Στην κάλυψη των αναγκών του παιδικού πληθυσμού αφορά ο επόμενος σχεδιασμός έργων του Δήμου Κιλελέρ, με στόχο να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες, τόσο στην ψυχαγωγία τους όσο και στην πρόσβασή τους στο σχολείο.

Ειδικότερα, προβλέπεται να αναβαθμιστούν 43 παιδικές χαρές που βρίσκονται σε τοπικές κοινότητες του Δήμου, ενώ ακολουθεί η κατασκευή προσβάσεων για άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) σε όλα τα ενεργά σχολεία του Δήμου.

Το πρώτο έργο ήδη έχει πάρει το «πράσινο φως» από το πρόγραμμα «Φιλόδημος», ενώ αναμένεται η έγκριση και του δεύτερου.

Αναλυτικότερα, η προμήθεια και η τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση 43 παιδικών χαρών (εκ του συνόλου των 94 του δήμου) θα χρηματοδοτηθεί από τον «Φιλόδημο» με το ποσό των 221.000 ευρώ και από τον Δήμο Κιλελέρ με το ποσό των 167.268,80 ευρώ.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 388.268,80 ευρώ (με ΦΠΑ 24%). Όπως αναφέρεται στη μελέτη: «Στόχος είναι η δημιουργία σύγχρονων, λειτουργικών και ασφαλών χώρων αναψυχής για μικρούς και μεγάλους επισκέπτες. Ο κάθε χώρος θα περιλαμβάνει παιχνίδια για τις ανάλογες ηλικιακές ομάδες, για τις οποίες είναι σχεδιασμένο και δάπεδο ασφαλείας.

Οι παιδικές χαρές που θα αναβαθμιστούν είναι υφιστάμενες, ενώ σήμερα είναι κενές από όργανα διότι αυτά έχουν απομακρυνθεί.

Οι οικισμοί στους οποίους βρίσκονται οι παιδικές χαρές είναι οι παρακάτω:

Στη Δημοτική Ενότητα Αρμενίου, σε πέντε οικισμούς: Αρμενίου, Μ. Μοναστηρίου, Αχιλλείου, Νίκη, και Σωτηρίου.

Στη Δημοτική Ενότητα Κιλελέρ σε πέντε οικισμούς: Αγναντερής, Καλαμακίου, Κιλελέρ, Μέλισσας και Ν. Περιβολίου.

Στη Δημοτική Ενότητα Κραννώνα σε επτά οικισμούς: Αγίου Γεωργίου, Αγίων Αναργύρων, Βουναίνων, Δοξαρά, Κυπάρισσου, Μαυροβουνίου και Μ. Βουνού.

Στη Δημοτική Ενότητα Νίκαιας σε οκτώ οικισμούς: Νίκαιας, Διλόφου, Μοσχοχωρίου, Καλού Νερού, Σοφού, Νέας Λεύκης, Νέων Καρυών και Χαράς.

Στη Δημοτική Ενότητα Πλατυκάμπου σε έξι οικισμούς: Γαλήνης, Γλαύκης, Μελίας, Μελισσοχωρίου, Ομορφοχωρίου και Πλατυκάμπου.

Συγκεκριμένα κάθε χώρος παιδικής χαράς θα περιλαμβάνει:

* Κούνια μεικτής χρήσης τριθέσια (1 νηπίων και 2 προνηπίων).

* Τραμπάλα διθέσια και τσουλήθρα πύργος.

Για την εκτέλεση της εν λόγω προμήθειας θα διεξαχθεί ανοικτός διαγωνισμός.

Όσον αφορά στο έργο κατασκευής ραμπών πρόσβασης ΑμεΑ, σε σχολικές μονάδες, ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στο ποσό των 146.998,46 ευρώ.

Της Λένας Κισσάβου

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα